Wayne Rooney
0

"Najveće prijetnje Unitedu su Barcelona i Tottenham"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Wayne Rooney označio je Barcelonu i Tottenham kao dvije najveće prijetnje Manchester Unitedu u borbi za naslov prvaka Evrope.

United je pobijedio Marseille sa 2:1 i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka.

Rooney vjeruje da njegov tim ima kvalitet da osvoji evropsku titulu, kao i naslov prvaka Engleske i FA kup. Na pitanje novinara koga bi želio da izbjegne u petak prilikom žrijebanja četvrtfinalnih parova, Rooney je odgovorio da je to Barcelona.

"Očito je da Barcelona igra najbolji nogomet. Također sam uživao gledajući Tottenham. Lijepo je vidjeti koliko su napravili u debitantskoj sezoni u Ligi prvaka. Drago mi je da nismo igrali isti dan pa sam ih mogao gledati", kazao je Rooney.

"Nije isto igrati protiv engleskog tima u Ligi prvaka i u Premier ligi. Kada izgubiš od rivala u domaćem prvenstvu, imaš još 37 utakmica da to ispraviš. No, ako izgubiš u Ligi prvaka, ispadaš", dodao je 25-godišnji napadač, koji je pozdravio heroja utakmice Hernandeza, čiji je dolazak u United prošog ljeta označio kao "posao sezone".

"To je definitivno bio najbolji posao sezone. Postigao je 16 golova i fantastičan je. Mnogo se trudi da napreduje, to je lijepo vidjeti. Sada je postigao dva gola i drago mi je što igramo u istom timu", rekao je Rooney.