Nogomet
0

VIDEO / Portugal i Brazil bez golova za prolaz dalje

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Reprezentacije Brazila i Portugala ostvarile su plasman u knockout fazu Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Brazil i Portugal, u okviru trećeg kola grupe G Svjetskog prvenstva u JAR-u, odigrali su utakmicu bez pogodaka što je bilo dovoljno za osvajanje mjesta koja vode u nastavak takmičenja. Obala Slonovače ostvarila je ubjedljivu pobjedu nad Sjevernom Korejom rezultatom 3:0 za dostojno opraštanje sa Mundijala.

Obala Slonovače utakmicu je otvorila napadima, pa je već u 11. minuti Didier Drogba pogodio je mrežu protivnika, ali je gol poništen zbog ofsajd pozicije.

Tri minute nakon toga, Yaya Toure s vrha šesnaesterca preciznim šutem pogodio je nebranjeni dio gola Guk Rija za vodstvo reprezentacije Obale Slonovače.

Nije dugo vremena prošlo prije novog slavlja "slonova". Drogba je pogodio prečku, a na loptu je natrčao Romaric za uvjerljivo vodstvo.

Reprezentativci Obale Slonovače nisu bili zadovoljni sa ovim rezultatom, pa su nastavili sa napadima što im se isplatilo u 82. minuti kada ja Salomon Kalou pogodio za 3:0.

Iako su mnogi očekivali dobru fudbalsku predstavu na meču između Brazila i Portugala, gledatelji su imali priliku gledati jednu od najloših utakmica u toku ovog SP-a.

Prvo poluvrijeme je obilovalo žestokim startovima i brojnim žutim kartonima, dok je i to izostalo u drugom poluvremenu. Činilo se kao da igrači obje reprezentacije jedva čekaju posljednji sudijski zvižduk i odlazak pod tuš.

Grupa G

Brazil - Portugal 0:0 Obala Slonovače - Sjeverna Koreja 3:0 (Yaya Toure 14. minuta, Romaric 20., Salomon Kalou 82.)

Tabela:

  1. Brazil 3 2 1 0 5 2 7
  2. Portugal 3 1 2 0 7 0 5
  3. Obala Slonovače 3 1 1 1 1 6 4
  4. Sjeverna Koreja 3 0 0 3 1 12 0