Nova podjela bodova
0

Portugal i Obala Bjelokosti odigrali bez golova

Sarajevo-x.com/Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Portugal i Obala Bjelokosti podijelili su bodove u svojoj prvoj utakmici na Mundijalu. U 90 minuta nijedna ekipa nije uspjela postići gol na stadionu Nelson Mandela Bay u Port Elizabethu.

Afrička je reprezentacija odigrala taktički mudru utakmicu te su uspjeli zatvoriti najbolje igrače Portugala. Čini se kao da su ostvarili cilj, jedan bod iz susreta s Portugalom.

Najbolji igrač Portugala, Ronaldo, bio je opasan, ali mu današnji protivnici nisu dozvolili da se upiše u strijelce. Najozbiljnije je priprijetio u 11. minuti kad je pogodio stativu, no sve se završilo na tome.

Utakmica nije pružila kvalitet kakav se mogao očekivati, ali to se može razumjeti, budući da su obje reprezentacije igrale oprezno ne želeći rizikovati poraz na startu takmičenja.

Preoprezna igra donijela je vrlo malo prilika, a najbolju je, kako smo već istaknuli, imao najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo u 11. minuti. Sjajnom se varkom riješio čuvara i s otprilike 25 metara desnom nogom opalio prema golu, ali lopta je pogodila stativu i produžila post zvijezde madridskog "Reala" koja za reprezentaciju nije postigla gol punih 16 mjeseci.

Osim po najboljoj prilici, Ronaldo se u prvom poluvremenu istaknuo i žutim kartonom koji je zaradio zbog naguravanja s Guyom Demelom.

Portugalski golman Eduardo nije u prvih 45 minuta bio primoran ni na jednu intervenciju, no Bjelokošćani su u nastavku ipak bili bolja ekipa ne terenu. Našli su se u nekoliko dobrih situacija, no za gledatelje je najzanimljiviji trenutak ipak bio ulazak Didiera Drogbe u 66. minuti.

"Chelseajev" napadač je zbog loma podlaktične kosti desne ruke, u prijateljskom dvoboju protiv Japana, bio upitan za nastup na SP-u, ali na kraju je ipak zaigrao s laganim zaštitnim gipsom koji je nekoliko sati uoči utakmice “blagoslovila” i FIFA.

Dodajmo i da će drugu utakmicu ove grupe, od 20.30 sati na "Ellis stadionu" u Johannesburgu, odigrati peterostruki svjetski prvaci Brazilci protiv Sjeverne Koreje. Svjetsko nogometno prvenstvo, 1. kolo grupe G:

Obala Bjelokosti – Portugal 0-0

Brazil – Sjeverna Koreja (kasnije)