Euro U-21
21

Portugal golovima Guedesa i Fernandesa savladao Srbiju

Piše: N. K.
(Foto: EPA)
Reprezentacija Portugala savladala je u Bydgoszczu u okviru 1. kola grupe "B" Evropskog prvenstva za nogometaše do 21 godinu selekciju Srbije rezultatom 2:0.

Portugalci su već u petoj minuti mogli do vodstva, ali je Jota zatresao stativu, dok su Srbijanci uzvratili u 27. minuti kada je neprecizan bio Đurđević.

Osam minuta prije odlaska na odmor Portugal dolazi do vodećeg gola. Guedes je došao do odbijene lopte u petercu i glavom pogađa za 1:0.

Poništen gol Đurđevića u prvoj minuti nastavka nagovijestio je dobru igru Srbije u nastavku meča, a nekoliko puta su se naše komšije našle u odličnim prilikama.

Najbolje šanse za izjednačenje propustio je Grujić u 58. minuti, a petnaest minuta prije kraja neprecizan je bio i Radonjić.

Kazna za promašaje uslijedila je dvije minute prije kraja meča. Fernandes je ispratio savršeno dodavanja Sancheza i precizno postigao gol za konačnih 2:0.

Inače, zbog problema s povredom uha Portugal danas od prve minute nije predvodila zvijezda Bayerna i asistent drugog gola Renato Sanchez, dok je Srbija na Euru oslabljena neigranjem ponajboljeg igrača, Milinković-Savića.