Nogomet
0

Poraz Željezničara, pobjede Rudara i Zvijezde

Sarajevo-x.com
Sa utakmice Budućnost - Čelik (Foto: Darko Zabus/Fotoservis)
Foto: Darko Zabus/Fotoservis
U prvim utakmicama trećeg kola nogometne Premijer lige BiH koje su odigrane u subotu u poslijepodnevnom terminu pobjede su ostvarile ekipe Zvijezde, Rudara i Travnika, dok su Budućnost i Čelik remizirali.

U utakmici između Travnika i Željezničara domaći su već u 7. minuti poveli preko Mujakića. Nakon vodećeg gola Travnika, Željezničar je imao nekoliko izglednih prilika preko Rovčanina i Popovića koji nisu uspjeli matirati dobro raspoloženog golmana Adilovića.

U četrdesetoj minuti Travnik pogotkom Varupe dolazi do vodstva od 2:0. Pet minuta poslije, Popović je srušen u kaznenom prostoru domaćih, a Zajko Zeba iz penala smanjuje rezultat na 2:1. Početkom drugog poluvremena Travnik ostaje sa igračem manje. Drugi žuti, odnosno crveni karton dobija Sarajčić. Nakon toga, gosti iz Sarajeva preuzimaju inicijativu, ali je do kraja utakmice rezultat ostao nepromjenjen. Travnik je slavio rezultatom 2:1.

U susretu povratnika u Premijer ligu Budućnosti iz Banovića i zeničkog Čelika, na pogodak se čekalo do 28. minute kada je za vodstvo domaćina pogodio Čergić. U drugom dijelu ekipa Čelika je zaigrala otvorenije te je u 82. minuti Isaković izjednačio rezultat i postavio konačnih 1:1.

Zvijezda i Leotar su u Gradačcu odigrali nezanimljivo prvo poluvrijeme bez izglednih šansi, što je rezultiralo nepopularim rezultatom 0:0 na kraju prvog dijela. U drugom dijelu u 58. minuti, Hamzić pogađa za vodstvo i pobjedu Zvijezde od 1:0.

Novajlija u Premijer ligi, Drina iz Zvornika, je u ovom kolu gostovala ekipi Rudara iz Prijedora. U prvom dijelu igre ekipa Rudara je imala više od igre, ali golova nije bilo. U drugom poluvremenu Drina ostaje sa igračem manje jer je isključen Hikanović. Jedini gol na ovom susretu postigao je igrač domaćih Kovačević i Rudaru donio sva tri boda.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Travnik - Željezničar 2:1 Budućnost - Čelik 1:1 Zvijezda - Leotar 1:0 Rudar P. - Drina 1:0

Od 20 sati igraju se utakmice Sarajevo - Sloboda, Zrinjski - Slavija i Borac - Velež.