Prijateljske
0

Poraz Srbije, pobjeda Španije

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometna reprezentacija Novog Zelanda pobijedila je Srbiju s 1-0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u austrijskom Klagenfurtu pred 14.000 gledatelja.

Bio je to dvoboj dva sudionika skorašnjeg Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a za iznenađujući rezultat pobrinuo se napadač Novog Zelanda Shane Smeltz pogotkom u 23. minuti dvoboja.

Srbija je igrala bez Dejana Stankovića, Miloša Krasića, Milana Jovanovića i Branislava Ivanovića. Izabranici Radomira Antića bili su, očekivano, opasniji suparnik, ali nisu iskoristili nijednu od nekoliko prilika.

Aktuelni prvak Evrope i jedan od najvećih favorita na Mundijalu, reprezentacija Španije, teško je u pripremnom dvoboju također u Austriji, ali u Innsbrucku, pobijedila Saudijsku Arabiju s 3-2, i to zahvaljući pogotku igrača koji je ušao s klupe, Fernanda Llorentea u 92. minuti.

Saudijska Arabija povela je golom Osame Hawsawija glavom u 16. minuti. Izjednačio je David Villa glavom u 30. minuti, postigavši tako svoj 37. pogodak u dresu ''furije'', a pogodak za vodstvo Španije iz daljine je dao Xabi Alonso. No, Sultan Al-Numare je pogotkom u 74. minuti poravnao na 2-2, i taj rezultat je stajao sve do sudijske nadoknade i gola Llorentea.

 Prijateljske utakmice:

Novi Zeland – Srbija 1-0

Španjolska – Saudijska Arabija 3-2