Brutalna statistika
161

Poniženje za Kraljeve: Messi produktivan koliko i cijeli Realov tim

Piše: N. K.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Realovi nogometaši izgubili su jučer od Sociedada rezultatom 2:0, a nekoliko statističkih podataka brutalno svjedoči o krizi koja trese madridski klub otkako je otišao Cristiano Ronaldo.

Naime, Kraljevi su postigli samo 26 pogodaka na 18 utakmica, dok je Barcelona lider na tabeli sa čak 50 golova, a od toga je Lionel Messi učestvovao u 26, baš koliko ima i najveći rival.

Messi je 16 puta sam tresao mrežu i deset puta asistirao svojim saigračima te je lider izuzetno efikasne katalonske ekipe.

Zanimljivo da je Real, dok je Ronaldo bio u timu, od 2009. godine redovno postizao više od 100 golova, a dvocifren broj golova je posljednji put viđen prije dolaska sjajnog Portugalca u Madrid.

Očito je da Gareth Bale, Karim Benzema i društvo nisu ni blizu Cristianu pa vjerovatno sada klupski čelnici i navijači sa sjetom gledaju ka Torinu, gdje Ronaldo od ljeta igra za Juventus.

Inače, Real je u još jednoj statistici podbacio budući da je već do 18. kola doživio šesti poraz, a toliko je bilo ukupno poraza u sezoni 2008/09.