Dosta uzbuđenja
3

Poluvrijeme u Ligi prvaka: "Mrtva trka" Intera i Borussije, Ajax ispada

F. Z.
Inter - Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Inter - Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Odigrana su prva poluvremena na utakmicama posljednjeg kola Lige prvaka u grupama F, G i H. Nakon prvih 45 minuta najviše razloga za zadovoljstvo imaju nogometaši Valencije.

U grupi F Inter je na svom terenu dočekao Barcelonu. Odlično je domaćin otvorio utakmicu, prijetio pred golom Neta, ali su Katalonci došli do prednosti golom Pereza nakon asistencije Vidala u 23. minuti susreta. Domaćin se vratio u 44. minuti preko Lukakua. Ostalo je nakon prvog poluvremena 1:1.

U drugom susretu ove grupe Borussija Dortmund je dočekala prašku Slaviju. Domaćin je do vodstva došao u 10. minuti preko Sancha. Gosti su izjednačili u 43. minuti preko Součeka. Ukoliko ostanu ovi rezultati na utakmicama u Dortmundu i Milanu u osmini finala igrat će Inter. Barcelona je već osigurala prvo mjesto u grupi. Interu je potrebna pobjeda u slučaju trijumfa Borussije da prođe u osminu finala. Ekipa sa San Sira ima bolji međusobni duel od Borussije Dortmund.

Tabela:

<iframe id="sofa-standings-embed-1467-23766" width="100%" height="295px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1467/23766/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>  

U grupi G RB Leipzig je gostovao kod Lyona, a gosti su golovima Forsberga i Wernera s bijele tačke u devetoj, odnosno 33. minuti susreta došli do dva gola prednosti. U drugom susretu ove grupe Benfica je na svom terenu dočekala Zenit, a nakon prvih 45 minuta rezultat je 0:0. Ako ostanu ovi rezultati u osminu finala će Zenit, dok je Leipzig već osigurao plasman među 16 najboljih.

Tabela:

U grupi H Ajax je na svom terenu dočekao Valenciju. Nakon prvih 45 minuta gosti pogotkom Rodriga vode rezultatom 1:0. U drugom susretu Chelsea vodi protiv Lillea rezultatom 2:0. Ako ostanu ovi rezultati Valencija će dalje kao prvoplasirana, dok će im se među 16 najboljih pridružiti Ajax. Kopljanicima je dovoljan bod za mjesto među 16 najboljih, a pobjeda za prvo mjestu u grupi.

Tabela:

<iframe id="sofa-standings-embed-1469-23766" width="100%" height="391px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1469/23766/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>