Zbog koga se igra u BiH?
20

Banjalučka policija ponovo pala na ispitu: Horde zla ušle na utakmicu tek na poluvremenu

H. H.
Horde zla u Banjoj Luci (Foto: T. S./Klix.ba)
Horde zla u Banjoj Luci (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva imaju veliku podršku u Banjoj Luci, a na tribine Gradskog stadiona stiglo je oko 300 pripadnika Hordi zla, ali sa zakašnjenjem gotovo kompletnog prvog poluvremena.
Prije desetak dana navijačima Željezničara iz sigurnosnih razloga nije omogućen ulazak na isti stadion i vraćeni su u Sarajevo, a najvatreniji navijači Sarajeva su prošli nešto bolje, iako su na tribine počeli ulaziti u 38. minuti.

Kako saznajemo, veliki broj navijača Sarajeva ipak je ostao uskraćen za ulaz i na tribinu je pušten samo dio bordo pristalica.



Ponovo je u centru pažnje bila banjalučka policija, koja je dočekala Horde zla i nakon čega su uslijedili bespotrebni detaljni pregledi i testovi koji su trajali više nego što treba.

Po ko zna koji put potvrdilo se da se nogomet u BiH ne igra zbog navijača, jer kako drugačije objasniti činjenicu da gostujući navijači gotovo redovno kasne na utakmice i da je to sasvim normalna pojava.

Nogometni savez BiH i nadležni organi moraju riješiti višegodišnji problem zakašnjelog dolaska i preranog odlaska navijača, koji izdvajaju vrijeme i novac da gledaju svoj voljeni klub, a umjesto toga polovinu susreta prate putem telefona ili radio prijemnika.



Inače, nakon prvog poluvremena nema golova u susretu Borca i Sarajeva uz tendenciozno suđenje Miloša Gigovića.