Sramota za domaćine
1.1k

Banjalučka policija pala na ispitu: Velika grupa Željinih navijača vraćena s gostovanja

D. P.
Navijači Željezničara u velikom broju krenuli su u Banju Luku (Foto: Čitatelj)
Navijači Željezničara u velikom broju krenuli su u Banju Luku (Foto: Čitatelj)
Nogometaši Željezničara u današnjem derbiju protiv Borca u Banjoj Luci trebali su imati veliku podršku navijača, ali su oni vraćeni nazad za Sarajevo nakon užasne organizacije nadležnih sigurnosnih organa.

Oko 400 vatrenih navijača Željezničara danas je oko 13 sati krenulo prema Banjoj Luci, što je i prijavljeno organizatorima, no nakon dolaska nadomak Banje Luke, zateklo ih je vrlo neprijatno iznenađenje.

Kako saznaje portal Klix.ba, veliki broj Manijaka stigao je na 50-tak kilometara udaljenosti od Banje Luke, nakon čega su uslijedili pregledi i testovi koji su trajali skoro sat vremena.

Nakon toga, banjalučka policija odlučila je da vrati sve navijače Željezničara nazad za Sarajevo jer, kako su poručili, ne mogu osigurati ulazak u grad u strahu od eventualnih nereda.

Navijači Željezničara su krenuli s povratkom nazad i ostat će uskraćeni za gledanje derbija, utakmice koja je za oba tima od velike važnosti u borbi za Evropu i gdje bi navijači bili dodatni vjetar u leđa nogometašima s Grbavice.

Nakon ovakve sramotne odluke, kakve je teško pronaći bilo gdje u svijetu, postavlja se pitanje da li se nogomet igra zbog navijača i kakva je organizacija na nižim nivoima nogometnih piramida u našoj zemlji, ukoliko se ne mogu osigurati uvjeti za prisustvo gostujućih navijača u derbiju elitnog ranga.