"Šta glumiš ti?"
247

Pogledajte kako policija u Banjoj Luci prijeti navijaču Sarajeva: Da ti udarim jednu šamarčinu?

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Navijači Sarajeva nakon višesatne neizvjenosti pušteni su u Banju Luku i kratko su došli na meč njihovog tima protiv Borca, a na internetu se pojavio snimak koji pokazuje kako su se pripadnici MUP-a RS-a odnosili prema njima. Uz prijetnje i povišen ton, srećom je da je sve prošlo bez većih problema.
I nije ovo prvi put da MUP RS-a dugo zadržava navijače koji stižu iz glavnog bh. grada, a podsjećamo, prije nekoliko dana navijači Željezničara vraćeni su nakon što su došli na 50-tak kilometara od Banje Luke.

Gotovo kroz jednake torture, s tim da su oni pušteni u grad i na stadion, prošli su i navijači Sarajeva, a na tribinu su počeli ulaziti tek u 39. minuti. Zbog strogih kontrola na svakom dijelu, od ulazak u grad do dolaska pred stadion, neki od navijača na stadion su ušli tek na početku drugog poluvremena, a da sve bude tragično, napustili su ga u 80. minuti.

A kako je sve izgledalo i kakav odnos pripadnici MUP-a RS-a imaju prema navijačima iz glavnog grada, najbolji je pokazatelj snimak koji je objavio portal Vijesti.ba prilikom pretresa gostujućih navijača, u kojem se čuje kako jedan od policajaca prijeti navijaču da će ga udariti.

"Šta glumiš? Da ti udarim šamarčinu jednu…", čuje se kako policajac prijeti navijaču, tražeći da prestane sa snimanjem.

Nakon svega, intrigantnom porukom oglasilo se FK Sarajevo na društvenim mrežama. Uz fotografiju navijača Bordo kluba iz Banje Luke, napisali su: "Utakmica traje 90 minuta".