Policija ponovo zakazala
229

Sarajevo stalo u zaštitu navijača i poslalo intrigantnu poruku zbog tretmana MUP-a RS

D. P.
Navijači Sarajeva u velikom broju stigli su u Banju Luku (Foto: FK Sarajevo)
Navijači Sarajeva u velikom broju stigli su u Banju Luku (Foto: FK Sarajevo)
Fudbalski klub Sarajevo stao je u zaštitu svojih najvatrenijih navijača i poslao poruku nakon derbi utakmice u Banjoj Luci.
Derbi između Borca i Sarajeva, a koji je završen rezultatom 1:0, ostavlja gorak ukus čak i za sve neutralne gledatelje. Uz katastrofalno suđenje glavnog arbitra Miloša Gigovića na štetu FK Sarajevo, navijači Bordo kluba prošli su kroz užasan tretman.

MUP RS-a ponovo je dugo zadržavao navijače koji stižu iz glavnog bh. grada. Prije nekoliko dana navijači Željezničara vraćeni su nakon što su došli na 50-tak kilometara od Banje Luke, a navijači Sarajeva danas su prošli gotovo kroz jednake torture.

Nakon višesatne neizvjesnosti, Horde zla su ipak puštene na utakmicu, ali su neki od njih ušli tek sat vremena nakon prvog sudijskog zvižduka na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Naime, gostujući navijači krenuli su ulaziti na tribine u 39. minuti. No, zbog strogih kontrola, neki od njih su tek ušli na početku drugog poluvremena, što je novi poraz za bh. nogomet jer se on igra zbog navijača.

Intrigantnom porukom oglasilo se FK Sarajevo na društvenim mrežama. Uz fotografiju navijača Bordo kluba iz Banje Luke, napisali su: "Utakmica traje 90 minuta".

Naravno, Bordo tim je tu aludirao da bi navijači trebali bodriti svoj klub svih 90 minuta, a ne manje od 45, koliko su danas brojni navijači Sarajeva prisustvovali utakmici.