Nevjerovatan refleks
155

Pogledajte šta je neuništivi Buffon (45) odbranio Džeki, bh. napadač se hvatao za glavu

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Intera teškom mukom izbjegli su blamažu u Italijanskom kupu nakon što su o osmini finala na svom terenu poslije produžetaka pobijedili drugoligaša Parmu rezultatom 2:1, a sasvim neplanirano u igru je morao ući i Edin Džeko čiji udarac u 91. minuti je fenomenalno odbranio legendarni Gianluigi Buffon.

Parma je bila ravnopravan takmac i Inter je uz dosta sreće prošao dalje. Nisu im previše pomogle ni izmjene, uključujući ulazak našeg Edina Džeke u 66. minuti kojeg je Inzaghi planirao poštedjeti u ovom susretu, te su se mučili sve do finiša.

Parma, na čijem je golu stajao 45-godišnji, neuništivi Gianluigi Buffon, odlijevala je sve do 88. minute kada je Inter iz prvog šuta u okvir gola poravnao. Lauatro je šutirao, lopta je pogodila Osorija i promijenila smjer i završila u mreži za 1:1.

Mogao je Inter do preokreta, ali je u 91. minuti Buffon fenomenalno odbranio udarac Džeke, koji se u nevjerici uhvatio za glavu kada je vidio šta je 45-godišnji Buffon odbranio.

Ipak, Inter je u produžetku golom Acerbija došao do pobjede i prolaza, a u u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela između Atalante i Spezije.