Greška za greškom
4

Pogledajte kako je Courtois napravio najveću grešku u karijeri, a i kako mu se Alisson revanširao

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Golman iz Belgije Thibaut Courtois i Brazilac Alisson napravili su velike greške u sinoćnjem meču Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida, a obojica su bili direktno krivi za druge golove Redsa, odnosno Kraljevskog kluba.

Pri rezultatu 1:0 za Liverpool, Carvajal je vratio loptu do Courtoisa, a golman iz Belgije pravi definitivno najveću grešku u karijeri, odnosno lopta ga nakon prijema pogađa u koljeno, odbija se direktno Salahu na noge i napadač iz Egipta bez većih problema pogađa za 2:0.

Ubrzo nakon toga Vinicius je postigao gol i smanjio vodstvo Liverpoola na 2:1, a onda golman Liverpoola uzvraća Courtoisu i također pravi veliku grešku, s tim da smo od njega "koliko-toliko" navikli da gubi lopte i pravi greške koje dovode do primljenih pogodaka.

Gomez mu je vratio loptu, a nakon što je on pokušao da je proslijedi dalje, pogodio je direktno Viniciusa u nogu i lopta se odbila u mrežu za 2:2.

Taj pogodak je samo dao krila igračima Reala, a oni su u drugom poluvremenu postigli još tri pogotka, jedan preko Militaoa i dva preko Benzeme, za konačnu pobjedu od 5:2.