Na ulici je i Ivana Knoll
1.6k

Pogledajte atmosferu iz Berlina uoči početka Eura, brojni navijači iz BiH došli da bodre Hrvatsku

D. P.
Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL
Evropsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj počinje večeras utakmicom domaćina protiv Škotske, a to je povod da se "rijeke navijača" sliju u njemačke gradove kako bi bodrili svoje ljubimce.
Atmosfera u Njemačkoj je prava nogometna i festivalska već danima, a o invaziji škotskih navijača kojih je stiglo 200.000 u Minhen smo vam već pisali. No, stigli su i navijači iz svih krajeva, a posebno je interesantno u Berlinu.

Posebna Fan zona napravljena je u Berlinu blizu Brandenburških vrata, a upravo će Olimpijski stadion u glavnom njemačkom gradu biti domaćin velikog derbija prvog kola kojeg sutra igraju selekcije Hrvatske i Španije.

Hrvati i Španci stigli su u Njemačku s najvišim mogućim ambicijama i veliki broj navijača ove dvije selekcije već danima se nalazi u Berlinu.

U fotogaleriji možete pogledati kako izgledaju berlinske ulice s navijačima raznih selekcija, među kojima su i brojni fanovi iz Bosne i Hercegovine koji su došli kako bi bodrili Hrvatsku. Tako u Berlinu imamo transparente s natpisima bh. gradova poput Livna i Tomislavgrada.
Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Ulicama Berlina danima već kruži i najpopularnija hrvatska navijačica Ivana Knoll, koja iz takmičenja u takmičenje pravi svojevrsni show na tribinama, a već sutra ćemo vidjeti šta nam je spremila za predstojeće Evropsko prvenstvo.