Nogomet
0

Podmlađeni Studenti žele startati Ligu 12 pobjedom protiv Mladosti

Piše: J. H.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nova bh. košarkaška sezona u Ligi 12 počinje sutra. Već na otvaranju igra se derbi kola u kojem sarajevska Bosna dočekuje ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada.

Podmlađena ekipa Studenata zacrtala je cilj, a to je plasman među četiri najbolje ekipe u Ligi 12 ili eventualni plasman u playoff te što bolji rezultat u Kupu BiH. Dobrim igrama, vjeruju u KK Bosna BH Telecom, nastavit će pozitivan košarkaški trend u Sarajevu i državi.

"Cilj nam je da igramo što bolje, da afirmišemo nekoliko igrača i da proces stvaranja novih bude što bude bezbolniji. Nismo u situaciji da prijetimo drugim timovima jer u prijelaznom roku nismo radili u smislu da smo dovodili velika i skupa pojačanja, već smo se opredijelili za igrače omladinskog pogona i neke druge igrače koje smo bili u mogućnosti dovesti. Probat ćemo spojiti pobjede i stvaranje igrača, a koliko će to biti moguće vidjet ćemo", kazao je trener Bosne Dragoljub Vidačić te dodao da očekuje pobjedu protiv gostiju iz Mrkonjića.

O najvećim konkurentima za te prve dvije pozicije u Ligi 12 u KK Bosna nisu htjeli govoriti, jer su sastavi mnogih timova još uvijek nepoznanica. U ovom klubu su u prvi plan stavili pravljenje ekipe u kojoj će, kako su kazali, svako znati svoju ulogu, nakon čega će doći eventualne ponude za igrače, čija bi prodaja rješila neke probleme sa kojima se ovaj slavni bh. košarkaški klub suočava.

Koliko je ekipa Studenata podmlađena govori i činjenica da je 23-godišnji Eldin Čamdžić drugi najstariji igrač ove ekipe. On vjeruje da će njegov tim igrati značajnu ulogu u prvenstvu BiH.

U Upravi kluba vjeruju da će sredinom naredne godine Bosna biti na nuli kada je riječ o dugovanjima bivšim i sadašnjim igračima, porezu i tužbama protiv kluba, nakon čega bi trebalo uslijediti pozitivno finansijsko poslovanje.

"Potrudili smo se da u ovoj godini srežemo troškove na minimum, ne samo u vezi sa ekipom, već i van terena. mislimo da takvim radom Bosna može ići naprijed. 'Stezanjem kaiša' pokušat ćemo prebroditi situaciju u kojoj se nalazi sport u našoj državi. To je jedini pravi kurs i njega ćemo se držati i u budućnosti", kaže Goran Terzić, sportski direktor Košarkaškog kluba Bosna.

Poslije Mladosti, Bosna ide u goste Kaknju, nakon čega u trećem kolu dočekuju Leotar.