Rukomet
30

RK Bosna se vraća na puteve stare slave

Piše: J. H.
Foto: N. G./Klix.ba
Šerif Krajišnik, direktor RK Bosna (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
RK Bosna je odlično počela prvenstvo nakon što su u prva tri kola zabilježili dvije pobjede i remi. U subotu igraju protiv rukometaša Prijedora, a igrači i stručni štab najavljuju zalaganje do posljednjeg atoma snage i još jednu pobjedu.

Definitivno su prošli crni dani RK Bosna. Tvrdnja koju potkrepljuju finansijski i sportski uspjesi u novoj sezoni najelitnijeg bh. rukometnog takmičenja. U prvom kolu Bosna je remizirala u Zenici protiv Čelika, a pobjedu su ispustili u posljednjim trenucima utakmice. U drugom kolu Studenti su slavili protiv Kozare, da bi u trećem kolu u Gradačcu savladali istoimenu ekipu.

Ovim rezultatima, tvrdi generalni sekretar kluba Tarik Smajović, napravljena je velika prekretnica u novoj sezoni. Ekipu Bosne ove sezone pojačao je mladi rukometaš Tarik Vranac, koji je uoči subotnje utakmice u maloj dvorani Centra Skenderija kazao da je atmosfera u klubu i među igračima odlična i da protiv Prijedora pred domaćom publikom očekuje pobjedu.

Njegov klupski kolega Haris Bračković dodao je da gostujuću ekipu ne smiju potcijeniti, ali da su veliki favoriti. Nada se nastavku niza dobrih ovosezonskih rezultata Bosne.

Direktor kluba iz ulice Hamze Hume, Šerif Krajišnik, vjeruje da ovaj klub može napraviti dobre rezultate ove sezone, a kao cilj zacrtali su plasman među tri najbolje ekipe, učešće u završnici prvenstva i Kupa BiH za rukometaše.

Smajović je također izjavio da se klub u naredne tri godine ne bi trebao suočiti sa finansijskim problemima, kao što je to bio slučaj u prošlosti, zahvaljujući sponzorima među kojima je i bh. firma Euroasfalt.

On se zahvalio FK Sarajevo na međusobnoj saradnji koju su dva kluba potpisala nedavno.

"Cilj nam je vratiti klub na staze stare slave, igrati Ligu prvaka i druga EHF takmičenja. Dobar start u prvenstvu zasluga je igrača i trenera Zuhdije Korkarića. U prve tri utakmice smo pokazali koliko vrijedimo, ali smo ostali čvrsto na zemlji. Klub je na zdravim nogamam i stabilnim osnovama", kazao je Smajović.