Košarka
57

Nakon dvije godine u Skenderiji ponovo derbi Bosna - Sloboda

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
U okviru sedmog kola Lige 12 KK Bosna će sutra u Skenderiji u 20:00 sati dočekati ekipu tuzlanske Slobode. Nakon dvije godine, ljubitelji košarke moći će ponovo uživati u pravom bh. košarkaškom derbiju.

Osim takmičarskog, utakmica između Bosne i Slobode bit će i humanitarnog karaktera. Naime, u okviru FIBA-inog projekta "Sedmica košarke" utakmici će prisustvovati i djeca sa posebnim potrebama iz nekoliko sarajevskih udruženja.

Dragoljub Vidačić, šef Stručnog štaba sarajevskih Studenata, kaže da će sutrašnja utakmica biti nešto više od dosadašnjih šest, koliko je odigrano u ovom dijelu sezone.

"Susrest će se dva kluba sa bogatom historijom međusobnih nadmetanja. Očekuje se dolazak navijača obje ekipe pa tako i pravi košarkaški spektakl. Sa Slobodnom nismo imali priliku igrati u protekle dvije sezone jer oni nisu bili u ovom takmičenju. Poslije ovih šest kola Sloboda izgleda kao jedan ozbiljan tim, što obećava da će biti jedna neizvjesna utakmica", kaže Vidačić.

U proteklih šest kola Studenti su ubilježili četiri pobjede i dva poraza, kao i Sloboda koja se nalazi na drugom mjestu. Prvoplasirana ekipa je Mladost sa pet pobjeda i jednim porazom. Trenera Bosne smo pitali da li je zadovoljan dosadašnjim igrama i pozicijom na tabeli.

"Postoji žal, ali ne mogu reći da sam nezadovoljan. Da smo malo hrabrije, pametnije ili bolje odigrali neke utakmice, vjerujem da bismo imali bar jednu pobjedu više. Također, ima i nekih dobrih strana", kazao je Vidačić.

Sa mladom ekipom koju vodi, košarkaški stručnjak kaže da se nada da će Bosna zauzeti jednu od prve dvije pozicije koje vode u Ligu za prvaka BiH.

Predsjednik KK Bosna Fuad Bajraktarević kaže da je Uprava kluba zadovoljna radom svih trenera i uposlenika slavnog sarajevskog kluba.

"Bosna sigurnim stopama grabi naprijed. Sve ljude koji su u ovom klubu moram pohvaliti za zalaganje u protekla tri mjeseca. Zahvalio bih se ljudima iz ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo koji su pomogli da KK Bosna nastavi pravim putem koji smo im prezentovali u augustu", kaže Bajraktarević.

Prije dva dana potpisan je bratski ugovor između Bosne i turskog Univeziteta Trakya, na osnovu kojeg će dva studentska kluba u narednom periodu ostvariti saradanju na više polja.

Prijenos utakmice između KK Bosna i OKK Sloboda možete pratiti na TVSA.