Nogomet
54

Počinje nova sezona Premijer lige, Željo u Gradačcu bez Amara Osima

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nova sezona BHT Premijer lige počinje ovoga vikenda. U subotu je na programu šest utakmica, dok se dvije igraju u nedjelju. Aktuelni prvak Željezničar gostovat će u Grdačcu. Na klupi neće biti prvog šefa struke Amara Osima koji je čelnicima kluba istakao kako mu treba malo odmora. Ekipu će protiv Zvijezde voditi njegovi pomoćnici.

Plavi vjeruju da mogu nastaviti seriju uspješnih igara u ovom gradu. S druge strane, domaći podvlače kako će učiniti sve da dođu do povoljnog rezultatu u sudaru sa favorizovanim gostima.

Veležu na megdan stiže Slavija. Rođeni su dobro radili na pripremama i naglašavaju kako će u ovom okršaju dati maksimum kako bi stigli do tri boda.

Gosti iz Istočnog Sarajeva u grad na Neretvu otputovali su sa mnogo samopouzdanja.

Olmipicu na noge dolazi Leotar. Obje ekipe imali su dosta promijena u odnosu na prošlu sezonu. Vukovi će pokušati doći do kompletnog plijena koji bi im donio dosta samopouzdanja i optimizma pred nastavak prvenstva. Ipak, ističu da to neće biti lako.

Rudar i Radnik odmjerit će snage u Prijedoru. Za domaće nema puno filozofije. Kako kažu, nemaju pravo na manje od tri boda. U timu iz Semberije vjeruju da mogu ostati neporaženi na otvaranju nove sezone.

Travnik će ugostiti novog premijerligaša - Vitez. Veziri će težiti da u komšijskom derbiju dođu do trijumfa. Za očekivati da će izabrati napadačku orijentaciju od prve minute. Ipak, i gosti se nadaju da mogu ostati neporaženi.

Derbi će se odigrati na stadionu Bilino Polje. Čelik će u okršaju sa Borcem pokušati prekinuti neugodnu tradiciju.

Crveno - crni na otvaranju nove sezone žele zauzeti poziciju u vrhu. Ostaje da vidimo hoće li tim iz Banje Luke imati odgovarajuće rješenje za pritisak domaćih. Zbog duga prema NSBiH bilo je upitno odigravanje ove utakmice, ali je na kraju postignut dogovor.

Parovi i satnica

:

Subota

Zvijezda- Željezničar 17:30 sati Velež – Slavija 17:30 sati Olimpic- Leotar 17:30 sati

Rudar – Radnik 17:30 sati Travnik – Vitez 17:30 sati Čelik – Borac 21:00 sat

Nedjelja

Mladost – Široki Brijeg 17:30 sati Sarajevo – Zrinjski 21:00 sat