Premierliga
4

Pobjede Chelseaja, Arsenala i Stokea

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Nogometaši Chelseaja rutinski su savladali Wigan na Stamford Bridgeu sa 4:1 u susretu 26. kola Premierlige, dok je Arsenal teškom mukom slavio na gostovanju kod Sunderlanda 1:0.

Golove za Chelsea zabili su Ramires, Eden Hazard, Frank Lampard i Marko Marin. Posljednja dva gola postignuta su u posljednjih desetak minuta do kad je Wigan imao aktivan rezultat zahvaljujući golu Shauna Maloneyja.

Veznjak Bluesa Lampard upisao se među strijelce i četvrtu uzastopnu utakmicu, što mu nije uspjelo prvi put od augusta 2010. godine.

Arsenal je slavio na gostovanju kod Sunderlanda s minimalnih 1-0 iako je od 62. minute igrao bez "pocrvenjelog" Carla Jenkinsona. Jedini gol na susretu zabio je Santi Cazorla prizemnim udarcem ljevicom u 36. minuti nakon dodavanja Thea Walcotta.

Topnici su bili uvjerljivo bolja ekipa dok je omjer igrača na terenu bio poravnat, da bi se po isključenju Jenkinsona grčevito branili. Na kraju su u tome i uspjeli zahvaljujući kako dobrim intervencijama golmana Wojciecha Szczesnyja, tako i nespretnosti Sunderlandovih igrača u realizaciji.

Visoku domaću pobjedu slavio je i Swansea koji je sa 4:1 savladao QPR uz nova dva gola sjajnog Španca Michua. Bila mu je to četvrta ovosezonska utakmica s dva postignuta gola u sezoni, a ukupno je na brojci od 15 postignutih premierligaških golova.

Stoke je na svojoj Britanniji savladao Reading 2:1 golovima Roberta Hutha i Camerona Jeromea, dok su Norwich i Fulham na Carrow Roadu podijelili bodove odigravši bez golova 0:0.

Premierliga, 26. kolo:

Chelsea - Wigan 4-1 (Ramires 23, Hazard 56, Lampard 87, Marin 90+2 / Maloney 58) Norwich - Fulham 0-0 Stoke City - Reading 2-1 (Huth 67, Jerome 80 / Mariappa 83) Sunderland - Arsenal 0-1 (Cazorla 36) Swansea - QPR 4-1 (Michu 8, 67, Rangel 18, Hernandez 50 / Zamora 48) Tottenham - Newcastle 2-1 (Bale 5, 78 / Gouffran 24)