5. kolo Premijer lige BiH
0
Pobjeda Veleža u gostima
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast Velezu. Pobjede u gostima mogu znaciti samo jedno - sami vrh. Samo naprijed
Naprijed velez, slijedece godine igramo zajedno u evropi !! Pozz sa Ilidze
velez, svaka cast! da Bog da ostali na 1. mjestu!
ajjj kako mi je drago radi veleza....dabogda se ne pomakli odavde do kraja iako navijam i volim samo svoje sarajevo....a poslije njega odmah mostar a pogotovo velez....volim ga zato sto je toliko toga pretrpio i sugurno najprkosniji klub u BiH....volio bih da odatle direktno odletite u evropu ako Bog da jer ste to i zasluzili....i znajte jedno,sta god da je bilo na zalost,prave horde su vas uvijek postovale i vjerujem da ce i tako ostati....zelim vam svu srecu i samo hrabro naprijed, ako nista, makar radi dusmana....vrijeme ce uciniti svoje...dolazicemo mi opet pod Bijeli Brijeg aBd....sretno
lijepo vas je vidjeti u vrhu...samo tako nastavite HzsA
@ Adi DOBRO SI ZAPAMTIO TAJ MEC , MALO STA SI POGRIJESIO . REZULTAT JE BIO 1: 0 ZA SARAJEVO ALI MOGLO JE BITI I OBRATNO . COBO JE BIO NAJBOLJI NA TERENU PA ZATO JE MOGLO BITI I OBRATNO . U SVLACIONICI NA POLUVREMENU VAHA DOBIJA VIJEST O PORODICNOJ TRAGEDIJI . NA OVIM PROSTORIMA GDJE SADA ZIVIM SRETNEM SISICA ISMETA , TESANA , ZOKU LUKICA POPRICAMO KOJU I SJETIMO SE STARIH VREMENA . U ONO DOBA KAD GOD BI VELEZ DOSAO U SARAJEVO KULJE VLADIC BI ISKORISTIO PRILIKU DA OBIDJE PIJACU NA CARSIJI GDJE SU SE GOLUBOVI PRODAVALI I VAZDA SA RAJOM .
Bravo rođeni. Napokon stvari dolaze na svoje. Dosta je bilo nekih \"lijevih\" klubova na čelu lige. Sada su tamo klubovi \"s pedigreom\", a ne neki iz \"šaban lige\", kada su Velež, Sarajevo, Borac ili Željo igrali po Evropi. Rođeni iz Mrkonjić-Grada.
da da, ali s 2 utakmice manje. uostalom radujte se jos s 2-3 kola, a onda ce tvoj jadni zeljo gledati u ledja SARAJEVU. priznaj da si toga svjestan gledajuci \"igru tvog jadnog kluba\" usput BRAVO VELEZ
ma ko mi je ovo zadnji, rodila ih majka, dabogda se ne pomjerili sa tog mjesta JUG JE SAMO JEDAN!
@ BORDO ODIN Ja kao dijete mikad necu zaboraviti lijepe derbije na stadionu Kosevo, medju kojima je bio i jedan slagacu ti 1978/79 je bila. Stari stadion Kosevo, stari me vodi, ja ono mali djecak a na travnjaku s jedne strane Maric- Sisic -Kalajdzic-Ledic-Matijevic-Djurasovic-Okuka-Sliskovic-Vaha-Vukoje, a ovamo Cobo-Rdeljas-Kapetanovic - Keli Vidovic ( pokojni)Merdanovic-Bozovic-Vukicevic - Susic - Musemic-Pasic ( oprosti ako sam sta fulao) i jedna scena ce mi ostati u sjecanju: Puno Kosevo, sjedi se i aplaudira lijepim potezima na obje strane, a Susic i Baka na sredini terena se nadmudruju, na golovima 2 velika golmana Mara i Cobo.........mislim to su bila neka lijepa vremena.....sada toga vise nema. Nadati se da ce doci neka bolja vremena, da cemo opet sjediti skupa meziti i dobro se zezati, a da ce ove poslijeratne novokomponovane ekipice lagano otici u proslost.
@BAN TVRTKO Ma kako se necu sjetiti legendo, proti Dortumunda smo izgubili tamo 2-0, a ovamo smo dobili 2-1 ili je bilo 1-1, a mrtvi Sejo Hadzijahic je kometirao kao da je bila dzenaza......a protiv Zvezde pa bozeeeee s lijeva Tuce s desna Kajtaz a na centarforu Predrag Juric, pa kasnije Vanja Gudelj. Pa boze kad sam bio dole protiv Vitose ( Bugarska) na zidu je pisalo \"Vitosa ovca\", mislim da toliko gega, i vica u igri nije bilo ni kod jedne nase Bosanske ekipe. Pa kad je Kulje istrcao na Wembley 1972 i dao cuvenu: \"Boze sto je ovdje lijepo za fatati stiglica\".Pa Vahini golovi 1982 u finalu kupa Njegusu, pa rekose \" Slavko sto bolan pusti golove\".( navijaci Zelje). Pa Nenadovi ( Bijedic) golovi 1986 na JNA u Bg, Ranku Stojicu, a Cupan je tad pasao travu s jedne , a Bracun s druge strane...pa kad je Dusko dao go Buducnosti nekih 70 -tih a \"djeticima trebalo\" pa on dotrci do sudije i rece: \"Usla je sa strane\"., pa sudija ponisiti,
ne navijam za velez,ali sam zaista presretna kad vidim da velikan krene nakon niza neuspjeha,ponovo stazom stare slave,bravo momci,od srca cestitka:)))))))))))))
I tebi svaka čast i pozdrav!
@ Adi - JA SAM DIJETE SARAJEVSKE MAHALE A VELEZA PAMTIM JOS OD VREMENA RAHMETLI KEME SESTICA , ACE RISTICA , SALEMA HALILHODZICA .........BAJEVICA , MARICA , KULJE VLADICA , CORBE HADZIABDICA ITD ITD . MALO KOJI KLUB SA NASIH PROSTORA SE MOZE POHVALITI SA TAKVIM IMENIMA . VELEZ MI JE NARAVNO BIO SIMPATICAN ZBOG SVOJIH FUDBALSKIH UMJETNIKA . VRIJEME JE DA SE VRATE NA STARE STAZE I DA NOVOKOMPONOVANE PREGAZE !!!!!!!
@ Adi - bravo majstore, vidi se da znaš o čemu pričaš...vjerojatno se onda sjećaš i ispadanja od Borusije i utakmice protiv šampiona svijeta, Crvene Zvezde kad ih nalupasmo 5:0 ;) Ma šta reći, saks je čini mi se lijepo rekao \'neki novi vjetrovi pušu\' sa Neretve... Forza! Rođeni Sarajlija