Premier liga
0

Pobjeda Arsenala nad Liverpoolom na Anfieldu

Totalsport
Detalj s utakmice (Foto: AFP)
Detalj s utakmice (Foto: AFP)
Nogometaši Arsenala su u prvom dvoboju 27. premierligaškog kola na Anfieldu pobijedili Liverpool 2-1. Domaći nogometaši su dvaput pogodili prečku, promašili penal i jednom promašili prazan okvir gola.

U 17. je minuti penal za domaće u dvoboju s golmanom Szczesnyjem iznudio Urugvajac Luis Suarez. Premda se pad činio prirodnim, ponovljena je snimka tokom drugog poluvremena pokazala da kontakta između golmana i napadača nije bilo. Poljak je svejedno odbranio Dirku Kuytu dva udarca: 11-erac i drugi pokušaj nakon odbijene lopte.

Nije Szcczesny uspio šest minuta kasnije zaustaviti vlastitog suigrača Laurenta Koscielnyja koji mu je majstorski sprašio pogodak u bliži kut lijevom nogom nakon ubacivanja Jordana Hendersona s desne strane. Želio je punom snagom, premda neometan, ispucati loptu u korner ili aut. Arsenalu je to bio peti ovosezonski prvenstveni autogol. Niti jedna si druga premierligaška ekipa dosad nije zabila više od dva.

Dvije minute kasnije nakon lijepe akcije Kuyta i udarca Hendersona, koji je Szczesny jedva obranio, Suarez je pogodio prečku.

U 31. minuti Arsenal je zabio u Liverpoolovu stilu. Nakon krasnog ubacivanja Bacaryja Sagne s desne strane, Robin van Persie se othrvao Carragheru i glavom zabio za izjednačenje.

Prije kraja poluvremena još je jednu prečku u prvom poluvremenu goropadne domaćine pogodio Kuyt.

Najveću priliku za pogodak u drugom poluvremenu imao je Liverpoolov veznjak Kelly koji je uspio promašiti loptu pred praznim golom. Da bi sve više mogao prijetiti Arsenal je dokazao ubrzo potom kad je Pepe Reina Theu Walcottu jedva obranio udarac nogom.

Konačno, u drugoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena Van Persie je krasnim poluvolejem plasirao u mrežu dubinsku loptu Alexa Songa. Reina nije očekivao udarac iz prve iskosa s lijeve strane i propustio je pokriti svoj kut.

Drugo je poluvrijeme produženo za osam minuta zbog ružnog stradavanja Mikela Artete, koji je povrijedio glavu u sudaru s Jordanom Hendersonom.

Robin van Persie, koji je u 27 ovosezonskih utakmica za Arsenal u Premiershipu zabio 25 golova, ove je sezone 10 puta svojim golovima izravno odlučio pobjednika donijevši Arsenalu 30 bodova.

Premiership, 27. kolo:

Liverpool – Arsenal 1-2 (Koscielny 23-ag / Van Persie 31, 90+2)

Redoslijed: 1. Manchester City 63 (-1), 2. Manchester United 61 (-1), 3. Tottenham 53 (-1), 4. Arsenal 49, 5. Chelsea 46 (-1)...