Engleska Premier liga
0

Londonski derbi bez pobjednika, Chelsea spasio okvir gola

Totalsport
(Foto: AFP)
U prvoj utakmici 35. kola engleskog nogometnog prvenstva, u londonskom derbiju na Emiratesu, Arsenal i Chelsea podijelili su bodove odigravši 0-0.

U odnosu na utakmicu Lige prvaka protiv Barcelone privremeni menadžer Chelseaja Roberto Di Matteo je napravio brojne izmjene, njih čak osam, pa je tako započeo s čak trojicom napadača, Torresom, Kalouom i Sturridgeom, dok je igrače koji su iznijeli pobjedu protiv katalonskog diva poput Franka Lamparda i Ashleyja Colea ostavio na klupi, a povrijeđeni Didier Drogba nije bio niti u zapisniku.

Arsenal je bio bolja momčad tokom susreta, a u dva je navrata pogađao okvir gola. Tako je u 13. minuti nakon dodavanja Thea Walcotta Robin van Persie izbliza pogodio stativu, dok je u 41. minuti stoper Laurent Koscielny nakon ubacivanja holandskog napadača glavom s nekih osam metara zatresao prečku.

Van Persie je općenito bio igrač koji se našao u najviše prilika na susretu, ali nije ih koristio. Tako je primjerice u završnici susreta, točnije u 83. minuti iskosa s desne strane u izglednoj poziciji pucao kraj gola, dok je u 85. minuti nakon niza lažnjaka u kaznenom prostoru "Bluesa" njegov udarac blokiran.

Van Persie je i dalje najbolji premierligaški strijelac s 27 golova, ali u zadnjih sedam je zabio samo jednom i to iz jedanaesterca što očito govori o zamoru "materijala". Chelsea je prijetio iz kontranapada, a inicijativu je prepustio domaćinima. Na kraju će Di Matteova ekipa biti zadovoljna remijem s obzirom na sastav poslan na travnjak i teški raspored utakmica u kojem se nalaze (Barcelona, Arsenal, Barcelona, op.a.)

Zanimljivo je da Chelsea ove sezone nije slavio niti u jednom derbiju protiv londonskih ekipa. Isto tako, s druge strane Arsenal nije pobijedio u premierligaškom susretu bez Mikela Artete (propustio susret zbog povrede skočnog zgloba, op.a.). Bez španskog veznjaka u sastavu na omjeru su od dva remija i četiri poraza.

Na kraju dodajmo da je ovaj susret bio čista suprotnost prvom međusobnom prvenstvenom ogledu na Stamford Bridgeu kada je Arsenal slavio s 5-3.

Premiership, 35. kolo:

Arsenal - Chelsea 0-0

Redoslijed: 1. Manchester United 82 (-1), 2. Manchester City 77 (-1), 3. Arsenal 65, 4. Tottenham 59 (-2), 5. Newcastle 59 (-1), 6. Chelsea 58 (-1)...