BHT Premijer liga
0

Plavi pobjedom nad Zvijezdom žele otići na plus četiri, Široki u Bijeljini

Piše: Edin Isanović
Nakon što su u subotu odigrane tri utakmice BHT Premijer lige, preostalih pet na programu je u nedjelju. Lider na tabeli ugostit će Zvijezdu iz Gradačca. Tim sa Grbavice imat će priliku da se osvajanjem kompletnog plijena prvom konkurentu Sarajevu "odlijepi" na četiri boda.

Strateg Plavih Amar Osim na pres konferenciji je, između ostalog, podvukao.

"Utakmica bi bila idealna kada bismo imali sreću kao protiv Travnika, posjed kao protiv Borca i borbenost kao protiv Zrinjskog".

Osim je kazao da su svi nogometaši u trenažnom procesu, hendikep za ekipu će biti suspenzija Samira Bekrića, koji je u kup utakmici protiv Zrinjskog dobio crveni karton, dok se očekuje da u sastavu ponovo budu oporavljeni Jadranko Bogičević, Nermin Jamak i Vernes Selimović.

Gosti naglašavaju kako sa respektom prema aktuelnom prvaku dolaze u Dolinu ćupova, ali tvrde kako se neće unaprijed predavati.

Za GOŠK nema puno filozofije u sudaru sa Olimpicom. Ako žele i naredne godine da se takmiče u elitnom razredu, pobjeda se nameće kao imperativ. U Timu iz Gabele svjesni su da će protiv sebe imati izuzetno kvalitetnog suparnika, ali vjeruju da mogu do tri izuzetno važna boda.

U taboru Vukova najavljuju ofanzivnu igru i nadaju se pozitivnom ishodu meča.

Radniku iz Bijeljine na noge stiže neugodni Široki Brijeg. Tim sa Pecare igra izvanredeno u nastavku prvenstva. Pobjedničku seriju žele nastaviti i u Semberiji.

Zanimljivo će biti i u Istočnom Sarajevu gdje Slaviji na megdan dolazi Borac. Oba tima su u prošlom kolu upisala pobjede. U obje svlačionice nadaju se trijumfu. Dvoboj u jesenjem dijelu sezone pripao je Slaviji u Banjoj Luci.Gosti će težiti da se revanširaju.

Ambiciozni Zrinjski ne bi trebao imati većih problema u okršaju sa Travnikom. Sigurno je da će domaći pokušati u ranoj fazi utakmice doći do prednosti koji će na određeni način usmjeriti tok utakmice.

Parovi i satnica:

Nedjelja

GOŠK – Olimpic 15:00 sati

Radnik – Široki Brijeg 15:00 sati Slavija – Borac 15:00 sati Zrinjski – Travnik 15:00 sati (prijenos na BHT1) Željezničar – Zvijezda 18:00 sati (prijenos na Arena Sport)

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Rudar Prijedor – Velež 2:3 Gradina – Sarajevo 0:0 Čelik – Leotar 1:1