Nogomet
0

Platini: Ne vidim problem u tome da Real plati 100 miliona eura za Balea

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Predsjednik Evropske nogometne organizacije Michel Platini izjavio u razgovoru za L'Equipe da on ne vidi problem u namjeri Real Madrida da plati Tottenhamu 100 miliona eura za Garetha Balea.

Predsjednik londonskog kluba Tottenhama Daniel Levy traži 100 miliona eura odštete za svog najboljeg igrača Balea, što Real Madrid, sudeći prema odugovlačenju cijelog slučaja, zasada odbija platiti. I dok trener velikog Realovog rivala Barcelone, Gerardo Martino, smatra da je takva cijena ništa drugo nego "uvreda za svijet u kojem živimo", predsjednik UEFA-e u tome ne vidi nikakav problem.

"Nemam nikakvih prigovora na takvu visinu transfera, ukoliko si klub zaista može priuštiti 100 miliona eura. Niko ne bi ništa rekao kada bi Real kupio trojicu igrača i platio ih po 30 miliona. No kada nudi 100 miliona za jednog igrača, onda je to glavna tema za raspravu", rekao je šef UEFA-e.

Prema posljednjim informacijama Bale se iz Španije vratio u London, no iako se pojavio na okupljanju ekipe u utorak, nije s njom i trenirao. Štaviše, britanski mediji tvrde da je neslužbeno "raskinuo" svaku vrstu saradnje s klubom.