Zvanična informacija iz Rome
174

Pjanić zbog povrede pauzira četiri sedmice, neće igrati protiv Grčke

Klix.ba
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Bh. reprezentativac i nogometaš Rome, Miralem Pjanić, zbog povrede će s terena odsustvovati četiri sedmice.

Zvaničnici rimskog kluba su objavili informaciju da će Pjanić zbog povrede zgloba lijeve noge, tačnije ligamenata, pauzirati četiri sedmice. Rehabilitaciju će početi već danas.

S obzirom da nogometna reprezentacija BiH u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine u Zenici 22. marta igra utakmicu protiv Grčke, jasno je da će Zmajevi biti oslabljeni neigranjem popularnog Mireta.

Talentovani bh. nogometaš je i sam potvrdio da će zbog povrede odsustvovati četiri sedmice.

"Očekivao sam s nestrpljenjem ove buduće utakmice, nažalost, četiri sedmice sam van terena. Vidimo se uskoro na terenima. Volim te Bosno", poručio je Pjanić na svom Facebook profilu zahvalivši svima na podršci.

Iz Nogometnog saveza BiH potvrđeno je da je Pjanić povrijedio ligamenate skočnog zgloba, da je riječ o ozbiljnoj povredi, ali da bh. reprezentativac neće biti podvrgnut operaciji.

"U narednim danima u liječenju Miralema Pjanića bit će primijenjene konzervativne metode, a očekuje se da medicinski tretman Pjanić nastavi i na okupljanju reprezentacije 18. marta, kada će brigu o tome preuzeti dr. Reuf Karabeg i fizioterapeuti Ismar Hadžibajrić i Radomir Ćosović", saopćeno je iz Saveza.