Javio se iz Rima
394

Pjanić: Ne trebamo se bojati Grčke, možemo dati gol bilo kome

Klix.ba
Bh. reprezentativac i igrač Rome, Miralem Pjanić, u intervjuu je za FTV govorio o svojoj povredi, utakmici s Grčkom i igrama na klupskom nivou. Istakao je da, uprkos tome što ga je povreda spriječila da igra protiv Grka, naši Zmajevi mogu do pobjede.

Pjanić se povrijedio u utakmici protiv Genove, a prognoze su da će pauzirati tri do četiri sedmice. Svoj nastup na utakmici protiv Grčke smatra čudom, ali vjeruje da Zmajevi i bez njega mogu do pobjede.

"U BiH dolazim 18. marta kako bih bio sa reprezentacijom. Ipak, čudo bi bilo ako bih mogao zaigrati, tako da ću vjerovatno biti na tribinama Bilinog Polja. Povreda me je spriječila da igram, ali namjeravam biti uz saigrače. Žao mi je što neću moći igrati, ali mi imamo dosta kvalitetnih igrača koji igraju u velikim evropskim klubovima tako da se Grčke ne trebamo bojati. Možemo dati gol bilo kome i pobijediti", izjavio je Pjanić.

Njegov oporavak napreduje, ali to nažalost nije dovoljno da nastupi 22. marta u Zenici.

"Oporavak noge napreduje, dnevno sam na terapijama po dva-tri sata. Mogu biti sretan što povreda nije ozbiljnija, što nema lomova, ali sam tužan što me je to spriječilo da igram. U kontaktu sam sa doktorima iz reprezentacije, ali ako ne mogu igrati, to treba prihvatiti. Pokušavam razmišljati pozitivno, jer je moglo biti gore", dodao je Pjanić.

Popularni Mire nije igrao ni u prethodnom susretu s Grcima zbog suspenzije, a njegov izostanak je veliki hendikep za naš tim. On smatra da u reprezentaciji BiH ima dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu riješiti utakmicu te je dodao da bi bio zadovoljan rezultatom 1:0.

"Ne trebamo pričati o onome što je bilo, meni je najteže jer sam jako želio biti na terenu. No, znam da smo jaki i da se možemo boriti i odigrati dobro. Bilo bi bolj da sam tu, ali sam uvjeren u kvalitet našeg tima i ne bi trebalo biti problema u Zenici gdje tradicionlano dobro. moramo biti strpljivi, rezultat će doći jer imamo igrače koji mogu odlučiti utakmicu. Pobjeda od 1:0 je zadovoljavajuća", smatra talentovani igrač Rome.

Dodao je da utakmica s Grčkom nije najvažnija u kvalifikacijama te da pažnju treba obratiti i na ostale protivnike i iz utakmica s njima osvojiti maksimalan broj bodova. Istakao je da čvrsto vjeruje u plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Pjanić je govorio i o karijeri koju gradi u Romi, a spekulacije o odlasku odbacuje. Fokusiran je na svoj sadašnji tim i borbu za Ligu prvaka

"Nedavno sam proglašen igračem mjeseca u Romi, ali ja igram dobro već duže vrijeme. Fokusiran sam na svoje igre i poštujem svoj ugovor. O odlasku sa zvaničnicima kluba nisam razgovarao niti znam da li je bilo nekih ponuda bilo kojeg kluba pa ni Barcelone. Da li ću ostati u Romi, nikad se ne zna. U nogometu nije ništa 100 posto sigurno. Što se ambicija tiče, Roma će se boriti za plasman u Ligu prvaka i za finale Kupa Italije. Ako ne odemo u Ligu prvaka, nije loše igrati ni u Evropskoj ligi. Ipak, vjerujem da uprkos brojnim povredama možemo do trećeg mejsta u Seriji A i plasmana u Ligu prvaka", kazao je Pjanić

Spomenuo je i svog saigrača iz reprezentacije i rivala iz Lazija, Senada Lulića.

"Senad je dobar momak, ali igra u pogrešnom klubu. Šalim se, povremeno se viđamo kada nađemo vremena za to zbog mnogih obaveza, ali svakako se radujemo susretima u reprezentaciji", rekao je Pjanić.