Zmajevi žele pobjedu
6

Pjanić: Očekujem našu pobjedu; Lulić: Nervoze pred utakmicu nema

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentativci naše zemlje spremni su za utakmicu s Grčkom i smatraju da možemo slaviti u važnoj kvalifikacijskoj utakmicu.

Brzonogo lijevo krilo Lazija Senad Lulić otkrio je kako nervoze među igračima pred utakmicu s Grcima nema.

"Pripremamo se kao i za svaku prethodnu utakmicu. Očekujem da će reprezentacija pružiti dobru igru, a neigranje Pjanića i Spahića je veliki hendikep", izjavio je Lulić koji smatra da i uprkos neigranju dva važna igrača imamo dovoljno kvalitetan tim da ostvarimo pobjedu.

Stub naše odbrane i jedan od najboljih golmana koje je BiH ikada imala Asmir Begović ne krije da očekuje tešku utakmicu protiv Grčke koja je dobra reprezentacija i jak kolektiv.

"Reprezentacija će se dobro pripremiti kako bismo ostvari dobar rezultat. Grci su veoma jak kolektiv bez velikih zvijezda u ekipi, ali bez obzira na to mi se moramo koncentrisati na našu igru kaka bismo došli do pobjede", rekao je golman Stokea.

Novinari su prije treninga ipak najviše željeli doći do izjave Rominog asa Miralema Pjanića. Njegova povreda stigla je u najgorem mogućem trenutku. Pjanić je blistao u dresu rimske Vučice, a pred reprezentacijom je velika utakmica s Grcima.

"Oporavak ide po planu. Prognozirano je da ću pauzirati četiri sedmice. Prošle su dvije i još uvijek nisam sto posto spreman. Do utakmice ću raditi sve da učvrstim zglob. Očekujem dobru utakmicu i pobjedu našeg tima", rekao je Pjanić.