Nogomet
24

Pjanić uoči prijateljske utakmice: SAD ima odličan tim

Klix.ba
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić, bh. reprezentativac u dresu Rome, trenutno se nalazi na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama sa svojim timom. Vučica će danas odmjeriti snage sa najboljim timom američke MLS nogometne lige.

U najboljem timu MLS-a je i 13 reprezentativaca SAD-a, koji će za dvije sedmice na Koševu odmjeriti snage sa reprezentacijom BiH.

Prije toga, veznjak Zmajeva će imat priliku vidjeti na djelu igrače koji u reprezentativnom dresu imaju nevjerovatan niz od 11 pobjeda.

"Nadam se da ćemo odigrati dobro protiv MLS tima. Što se tiče reprezentacije SAD-a, sa njima igramo za dvije sedmice, mislim da su dobar tim. Poznajem Michaela Bradleyja koji igra sa nama i znam da će ta utakmica biti dobra", kazao je Pjanić.

On je također pohvalio napredak nogometa u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Nogomet koji se igra u SAD-u je iz godine u godinu sve bolji. Mnogo je poznatih igrača, velikih zvijezda, koje sada ovdje igraju. Za razvoj ovdašnjeg nogometa, to je od izuzetne važnosti", dodao je bh. reprezentativac.

Podsjetimo, Zmajevi protiv SAD-a igraju 14. augusta od 20:35 sati. Cijene ulaznica su 15 KM (tribine zapad i istok), odnosno 10 KM (tribine sjever i jug). U prodaju je pušteno ukupno 24.000 ulaznica.