Nogomet
7

Zmajevi će imati priliku za osvetu Amerikancima naredne godine

Klix.ba
Reprezentativci BiH slave gol protiv SAD-a (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentativci BiH slave gol protiv SAD-a (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentacija BiH poražena je sinoć od Sjedinjenih Američkih Država u prijateljskom susretu odigranom na prepunom Koševu. No, ako je suditi prema najavama, Zmajevi će imati priliku za osvetu naredne godine.

Kako je objavljeno na zvaničnom Twitter profilu Agencije International PRO Management, koja je organizirala i sinoćnju utakmicu, revanš bi se mogao odigrati prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu ukoliko obje reprezentacije uspješno završe kvalifikacije za Mundijal.

Kako sada stvari stoje, SAD i BiH će snage odmjeriti u gradu St. Louisu u kojem živi više od 70.000 Bosanaca i Hercegovaca.

U St. Louisu, koji ujedno važi i za glavni grad bh. dijaspore u SAD-u, nogomet je jedan od najpopularnijih sportova.

Upravo u tamošnjem klubu, St. Louis Stikersima, bh. reprezentativac Vedad Ibišević počeo je svoju nogometnu karijeru. Na početku ove predsezone, na stadionu Busch gostovali su Edin Džeko i Manchester City.

Reprezentacija BiH je do sada dva puta igrala na američkom tlu i to protiv Meksika. Nažalost, oba puta ubilježili su poraze. Prvi put 2011. godine u Atlanti i godinu dana kasnije u Chicagu. No, Zmajevi su se na oba stadiona osjećali kao da igraju domaću utakmicu.