Intervju za Canal Plus
171

Pjanić: U junu 2022. godine se vraćam u Barcelonu

K. H.
Miralem Pjanić (Instagram)
Miralem Pjanić (Instagram)
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić u razgovoru za francuski Canal Plus otrkio je kako je u posljednji trenutak odlučio napustiti Barcelonu i otići na posudbu u Bešiktaš te je dodao da se u junu naredne godine planira vratiti u ovaj klub.
Trener Barcelone Ronald Koeman na početku ove godine otpisao je Pjanića iz svih kombinacija u katalonskom timu te je šansu davao mlađim igračima koji dolaze iz omladinskog pogona, a na kraju svega naš igrač je bio primoran napustiti klub kako mu, sve dok je Koeman tu, karijera ne bi stagnirala.

Odlazak u Bešiktaš se već na samom početku pokazao kao pravi potez, no Pjanić je nedavno doživio povredu i trenutno je u procesu rehabilitacije kako bi se vratio na teren. U razgovoru za francuske medije kaže da se planira vratiti u Barcelonu nakon isteka posudbe.

"Sve se dogodilo u posljednji trenutak. Imao sam samo sat vremena da razmislim o ponudi Bešiktaša. Bilo je da prihvatim ponudu i odem ili da ostanem u Barceloni. Znao sam da se stvari neće promijeniti za mene u Barceloni jer me Koeman bez ikakvog razloga otpisao", rekao je Pjanić i dodao:

[TWITTER]1448285829529493507[/TWITTER]

"Menadžeri su me zvali i rekli mi da poštuju moju odluku te da ne razumiju zašto nisam igrao. Ipak, u junu se vraćam u Barcelonu."

Pjanić je kod Koemana odigrao samo 30 utakmica za Barcelonu u svim takmičenjima (19 u La Ligi, osam u Ligi prvaka, jednu u Kupu Španije i dvije utakmice u Superkupu), dok je u Bešiktašu odigrao pet mečeva i pri tome upisao tri asistencije.

Naš igrač je s Barcelonom potpisao ugovor do 2024. godine.