Mladi "Zmaj" prijeti Francuzima
0

VIDEO / Pjanić: Ostvarili smo naš cilj, ali se tu nećemo zaustaviti

Sarajevo-x.com
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Nakon što je reprezentacija BiH 7. oktobra pobjedom protiv Luksemburga na "Bilinom Polju" u Zenici osigurala baraž, bh. reprezentativac i igrač Rome, Miralem Pjanić, za "France Football" je izjavio da su "Zmajevi" ostvarili svoj osnovni cilj, ali i poručio Francuzima da se tu ne namjeravaju zaustaviti.

Nakon pobjede protiv Luksemburga rezultatom 5:0, u kojoj se i Miralem Pjanić upisao na listu strijelaca, mladi igrač Rome je u razgovoru za "France Football" rekao da su on i njegovi saigrači ostvarili svoj cilj i plasirali se u baraž, ali da to ne zadovoljava njihove apetite, te da u Pariz ne dolaze odigrati s "bijelim zastavama". On smatra da naši reprezentativci mogu iskoristiti dobru formu i nastaviti niz odličnih rezultata. Pjanić vjeruje da se to može iskoristiti u utakmici protiv Francuske.

"Naša je želja da se borimo do kraja. Mi smo ostvarili naš osnovni cilj, ali se ne namjeravamo zaustaviti na tome. Veoma smo blizu plasmana na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Sve je moguće. Pritisak je na Francuzima, jer svi očekuju da će završiti kvalifikacije na prvom mjestu. Od nas to ljudi ne očekuju, jer je Francuska favorit. Oni također mogu puno više izgubiti nego mi. Istina je da smo mi ostvarili naš glavni cilj, ali se ne namjeravamo zaustaviti na tome", jasno je poručio Pjanić.