Safet Sušić
0

"Pjanić nije veliki talenat, on je veliki igrač"

Sarajevo-x.com
Safet Sušić (Foto: Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Sarajevo-x.com)
Pogodak Miralema Pjanića u 75. minuti na stadionu Santiago Bernabeu za 1:1 u susretu između Real Madrida i Lyona izazvao je oduševljenje fudbalske Evrope, navijača reprezentacije i vlasnika kladionica.

Naslovnice svjetskih medija bile su preplavljene natpisima o Pjaniću koji je proglašen Lyonovim herojem i "grobarom" 300 miliona eura vrijednog sastava Real Madrida, koji šestu sezonu zaredom ispada iz osmine finala Lige prvaka.

Dobrom igrom i sjajnim pogotkom devetnaestogodišnjeg Pjanića itekako može biti zadovoljan i selektor "zmajeva" Safet Sušić. Nakon što je kod prethodnog selektora Ćire Blaževića bio u drugom planu, najčešće grijući klupu, Sušić je Pjanića gurnuo u vatru u susretu sa Ganom, što mu je Lyonov veznjak vratio fantastičnim golom za pobjedu protiv afričkih viceprvaka.

Sušić je za TVSA prokomentarisao Pjanićev nastup rekavši da mladog bh. igrača izuzetno cijene u Lyonu i Francuskoj.

"Njega smatram jednim velikim talentom, mada ne bih govorio da je on veliki talenat. Ja smatram da je on veliki igrač", rekao je Sušić.

Selektor se fokusirao na reprezentaciju i nastupe koji nas očekuju u prijateljskim utakmica protiv Švedske i Njemačke, ali i predstojećim kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

"Svi očekujemo da reprezentacija u narednim kvalifikacijama igra značajnu ulogu, a to znači da bude među dvije prve ekipe. Neki čak smatraju da trebamo biti prvi u našoj grupi, međutim ne treba zaboraviti na Francusku, koja je izuzetno jaka reprezentacija i Rumuniju", izjavio je selektor naše najbolje fudbalske selekcije.

Najbolji fudbaler BiH svih vremena je istakao da imamo jako dobru reprezentaciju i igrače koji igraju u velikim klubovima, a većina ih je trenutno u dobroj formi. On je rekao da imamo sve adute da budemo optimisti i da svi sa nestrpljenjem očekuju početak kvalifikacija.

"Ubjeđen sam da možemo napraviti dobar rezultat i da možemo, u najgorem slučaju biti drugi u našoj grupi, a zašto ne i prvi", optimističan je Pape.

Najbolji igrač PSG-a svih vremena rekao je da današnja francuska reprezentacija nije mnogo bolja od nas.

"U svakom slučaju sam optimista, ovi mlađi igrači koji igraju u velikim klubovima su igrači koji imaju puno vremena da napreduju. Tek su počeli karijeru i od njih se samo mogu očekivati sve bolje i bolje igre", podvukao je Sušić.