Izjava poslije meča
18

Pjanić nakon utakmice s Juventusom "obavezni gost" italijanskih novinara

K. H.
Pjanić u zagrljaju s Messijem (Foto: Twitter/Barcelona)
Pjanić u zagrljaju s Messijem (Foto: Twitter/Barcelona)
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić u izjavi za italijanske medije nakon pobjede Barcelone protiv Juventusa u meču 2. kola grupne faze Lige prvaka rezultatom 2:0 rekao je da će ova pobjeda biti od velike važnosti za njegov tim, a iskoristio je priliku da svom bivšem klubu poželi puno sreće.

Barcelona je do pobjede došla golovima Dembelea u prvom i Messija u drugom poluvremenu, a Pjanić je bio jedan od najboljih gostujućih igrača i tokom svih 90 minuta bio je rastrčan na sredini terena i veoma raspoložen kada je u pitanju igra s loptom.

Nakon meča rekao je da Barcelona svoju igru mora graditi na osnovu onog što su pokazali u Torinu, a rekao je da na kraju Stara dama može biti sretna što Messi i društvo nisu postili i više od dva pogotka.

"Bila je ovo jako teška i komplikovana utakmica, ali smo na kraju zaslužili pobjedu protiv sjajnog protivnika. Ova pobjeda i osvajanje tri boda će nam dati samopouzdanje za dalje te da na ovom moramo graditi svoju igru. Bio je ovo duel jakih timova i na kraju, mislim da smo mi više zaslužili pobjedu, ali i da smo mogli postići još nekoliko pogodaka", rekao je Pjanić.

Nakon toga svojim bivšim saigračima poželio je puno sreće te rekao kako se nada da će opet osvojiti titulu prvaka.

"Želim Juventusu svu sreću, a moja prvobitna želja je da oni osvoje Scudetto, odnosno odbrane titulu prvaka Italije. Imaju dosta nogometaša koji su talentovani i koji će biti važni za igru u budućnosti", rekao je naš veznjak.

Pjanić je nedavni El Clasico protiv Real Madrida proveo na klupi za rezervne igrače i nije nastupao za svoju Barcelonu, no protiv Juventusa je pokazao da se na njega mora ozbiljno računati i da, kada je u veznoj liniji Barcelone, može puno dobrog donijeti katalonskom klubu, što je ujedno i razlog zbog kojeg je doveden.