Nogomet
173

Pjanić može birati između Milana, Real Madrida, Barcelone i Arsenala

Klix.ba
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić, bh. nogometni reprezentativac u dresu Rome, trenutno je među pet najtraženijih nogometaša u Evropi. Milan, Arsenal, Real Madrid, Barcelona i Tottenham su zainteresirani za usluge ofanzivnog veznjaka iz Kalesije.

O interesu otočkih klubova za Pjanića zna se već neko vrijeme. Međutim, sve više se spominje interes Barcelone i Real Madrida, kao i Milana, koji je veznjaka Rome stavio u sami vrh popisa svojih želja.

Odličnim partijama na stadionu Olimpico Pjanić je privukao pažnju mnogih skauta koji su sve češći gosti na tribinama rimskog prvoligaša.

Međutim, prema pisanju talijanskih medija, Pjanić će sačekati još neko vrijeme, jer želi znati ime novog trenera Vučice prije donošenja konačne odluke o eventualnom transferu u drugi klub.

Izvori bliski čelnim ljudima Rome izjavili su da Pjanić može ići uz odštetu od 18 miliona eura, što je, prema pisanju talijanskih medija, veoma mali iznos u poređenju sa Miretovim kvalitetama.

Dvadesettrogodišnji Pjanić ubilježio je 39 nastupa za reprezentaciju BiH i postigao sedam golova. Sa 17 godina priključio se francuskom Metzu prije nego je prešao u Lyon, odakle je za 11 miliona eura prešao u Rim.