Nogomet
31

Pjanić: Juve ima pobjednički duh, osjetim to u svakom susretu

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Miralem Pjanić je u razgovoru za Gazzettu dello Sport izjavio kako se u Juventusovoj svlačionici osjeti pobjednički duh i da se nada da će Stara dama doći do šeste uzastopne titule u Italiji.

Pjanić je do sada u dresu Juventusa upisao dva gola i tri asistencije u svim takmičenjima.

"Kada sam došao na pripreme u Vinovo otkrio sam ovaj posebni pobjednički duh. Želju za pobjedom koja zrači u Juventusu osjećam u svakom susretu", rekao je Pjanić za Gazzettu.

Iako je stigao kao veliko pojačanje, početak sezone počeo je na klupi.

"Nije u pitanju prilagodba na ekipu. Jednostavno, radilo se o tome da fizički nisam bio na pravom nivou i nismo željeli preduzimati bespotreban rizik. Kako sam se osjećao sve bolje i bolje, počeo sam igrati. Ipak se ovdje drukčije radi nego u Romi i trebalo mi je malo vremena da se naviknem na sistem rada u Torinu", rekao je Pjanić.

Juventus nakon sedam kola u Seriji A ima četiri boda prednosti nad drugoplasiranim Napolijem, no Pjanić je istakao kako je dug i težak put do titule.

"Da li smo već pobjegli? Ne, definitivno nismo. Sezona je duga i teška, mnogo ekipa će se boriti do samoga kraja. Tu, prije svih, mislim na Romu i Napoli, ali ne bih otpisao ni Inter koji ima zaista odlične igrače. Naravno, i mi želimo osvojiti šestu uzastopnu titulu", poručuje Miralem.

I dok Juventus dominira u Italiji, u Ligi prvaka nikako da dođe do titule.

"Prvo moramo proći grupu, a kada uđemo u osminu finala, tu je sve otvoreno. Od osmine finala kao da igrate poker", rekao je Pjanić.