Nogomet
10

Pjanić: Odlično se razumijem s Dybalom, važno je da pošaljemo jasnu poruku na početku sezone

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić ovog ljeta je prešao iz Rome u Juventus, gdje se odlično snašao. U intervjuu za Sky je govorio o novoj sredini, saigračima i ciljevima Stare dame u novoj sezoni.

Pjanić je rekao da se slaže i dobro razumije sa saigračima, posebno s napadačem Paulom Dybalom.

"Dobro se razumijem sa Paulom. On 'čita' moja dodavanja unaprijed i veoma je lako igrati s nekim kao što je on. Svi naši napadači su veoma snažni, tako da trener Max Allegri baš i nema lagan izbor. Trudit ću se da im šaljem dobre lopte, jer ih oni znaju iskoristiti", izjavio je Pjanić.

Poznato je da je popularni Mire odličan izvođač slobodnih udaraca, ali u Juventusu ima opasnu konkurenciju.

"To uopće nije takmičenje, najvažnije je da onaj ko ih bude izvodio bude uvjeren da može pogoditi. Meni je najvažnije da tim pobjeđuje, ali i ja želim postići mnogo golova iz slobodnih udaraca", rekao je bh. reprezentativac.

Potom je govorio o ciljevima Stare dame u novoj sezoni.

"Juventus je napravio dobru ekipu, već su imali odličan tim koji je osvojio titulu pet godina zaredom. Cilj kluba je da i dalje pobjeđuje i napreduje. I ove sezone imamo snažnu ekipu, ali to moramo pokazati na terenu. Najvažnije je da pošaljemo jasnu poruku na početku sezone. Na raspolaganju sam saigračima jer želim da nastavimo pobjeđivati. Igrao sam na različitim pozicijama. Cilj je i da u Ligi prvaka odemo što dalje, Juventus je pokazao da je na nivou najjačih evropskih ekipa. Zasad razmišljamo o grupnoj fazi, a kasnije ćemo o nokaut fazi", kazao je Pjanić.

Odlazak Paula Pogbe je velik gubitak za Juventus.

"Paul je napravio velike stvari ovdje, ostavio je lijepe uspomene. Nekad dođe vrijeme kada igrač shvati da mu je potrebna promjena, tako da Pogbi želimo sreću", jasan je bio Mire.

Njega očekuje povratak na Olimpico gdje će igrati protiv svog bivšeg kluba Rome.

"Očekujem težak meč protiv jake ekipe, koju izvrsno vodi trener Luciano Spalletti. Proveo sam predivnih pet godina u Rimu, ta utakmica će biti posebna za mene. No, sada nosim drugi dres i dat ću sve od sebe da pobijedimo", završio je Pjanić.