Nogomet
252

Pjanić igrao lopte s 13-godišnjim Brazilcem koji svaki dan prati treninge Zmajeva

Klix.ba
Foto: Globo
Foto: Globo
Marcos Alexandre je dječak koji svakim danom prati treninge Zmajeva u Guaruji. On je prirastao k srcu brojnim reprezentativcima BiH, a nedavno mu je rezervni golman Jasmin Fejzić poklonio i rukavice.

Ovaj skromni i stidljivi dječak u nekoliko navrata nije mogao vjerovati koliko su se Zmajevi srdačno ponijeli prema njemu. Prije polaska na utakmicu sa Argentinom oni su mu dozvolili i da šutira penale.

Na posljednjem treningu Zmajeva, bosanskohercegovački reprezentativac i član Rome Miralem Pjanić igrao je lopte s Marcosom Alexandrom, što je snimio reporter portala Globo.

Trinaestogodišnji Marcos sanja da postane profesionalni nogometaš, a dosadašnja iskustva sa Zmajevima tokom treninga u Guaruji opisao je "nezaboravnim".

"Bilo je fenomenalno. Veoma sam sretan. Pjanić mi je prvo rekao da probam uzeti loptu od njega, a kada sam pokušao, on me prevario. Onda smo se dodavali nekoliko minuta. On sada igra bolje od mene, ali kada porastem samo bog zna što će se dogoditi i ko će biti bolji", našalio se Marcos.