Zmaj je miljenik trenera
7

Pioli o Kruniću i velikoj minutaži koju dobija: Da želim dvojicu u vezi, on ne bi igrao

D. P.
Krunić je igrao nešto više od sat vremena protiv Rome (Foto: AC Milan)
Krunić je igrao nešto više od sat vremena protiv Rome (Foto: AC Milan)
Nakon velike pobjede nad Romom, trener Milana Stefano Pioli otkrio je zbog čega Rade Krunić ima prednost u odnosu na pojedine nogometaše.
Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić već dugo je veliki miljenik trenera Stefana Piolija i uskoro će dobiti novi ugovor s povećanjem plate.

Krunića Pioli smatra univerzalnim nogometašem koji može pokriti sve pozicije u veznom redu, a nedavno je igrao čak i "lažnu devetku" kada su Rossoneri ostali bez klasičnog napadača zbog povreda.

U pobjedi protiv Rome rezultatom 3:1 sinoć je Krunić odigrao nešto više od sat vremena. Dobio je prednost u odnosu na Tiemouea Bakayoka, a trener Pioli je nakon meča objasnio svoju odluku.

"Da sam odlučio postaviti igru s dva veznjaka, sigurno bih izabrao Bakayoka ispred Krunića. Međutim, postavio sam jednog veznog igrača Tonalija i Krunića malo ispred, kako bi zajedno s Diazom bio ispred veznog reda Rome", poručuje iskusni stručnjak na klupi Milana.

Milan je novom pobjedom stigao samo na bod zaostatka za Interom, liderom na tabeli Serije A uz opasku da Nerazzurri imaju utakmicu manje.