Serie A
35

Desetkovani Milan lako savladao Romu i stigao na bod minusa u odnosu na Inter

D. P.
Krunić je igrao više od sat vremena (Foto: AC Milan)
Krunić je igrao više od sat vremena (Foto: AC Milan)
Nogometaši Milana u derbiju 20. kola italijanske Serije A savladali su Romu rezultatom 3:1 i tako došli na samo bod zaostatka u odnosu na vodeći Inter.

Rossoneri su uz velike probleme dočekali derbi protiv Rome. Domaćin na San Siru nije imao na raspolaganju čak 11 igrača, dok su trojica na klupi tek oporavljeni. Međutim, to se nije osjetilo u igri.

U ranoj fazi utakmice domaćin je stigao do dva gola prednosti. Već u šestoj minuti vidjeli smo neobičan penal.

Nakon višeminutnog gledanja VAR Snimka sudija Daniele Chiffi odlučio je dosuditi jedanaesterac za Milan zbog igranja rukom Tammyja Abrahama, a siguran s bijele tačke bio je Olivier Giroud.

Grešku odbrane Rome u 17. minuti koristi Junior Messias. Olivier Giroud je prošao golmana, ali pogodio stativu, a lopta se odbija do Brazilca koji pogađa za 2:0.

Do odlaska na odmor Roma je smanjila zaostatak nakon što je Abraham skrenuo loptu u mrežu poslije udarca Lorenza Pellegrinija.

U nastavku je Milan ponovo bio znatno bolji rival. Brahim Diaz je pogodio prečku u 51. minuti, a i Alessandro Florenzi je pogodio okvir gola u 75. minuti. Pogodio je mjesto gdje se spajaju prečka i stativa silovitim udarcem iz slobodnog udarca.

U tim trenucima Roma je ostala s igračem manje jer je Rick Karsdorp dobio drugi žuti karton zbog klizećeg starta s leđa.

To je Milan krunisao i golom Rafaela Leaa u 82. minuti osigurao veliku pobjedu nakon koje ima samo bod zaostatka za Interom.

U 94. minuti dosuđen je još jedan penal za domaćina, a Gianluca Mancini je također isključen jer je kao posljednji igrač oborio Leaa. Ipak, Ibrahimović je promašio penal.

Roma je na sedmom mjestu s velikim zaostatkom za liderskim ekipama. Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić igrao je u domaćem timu od starta do 64. minute.

Rezultat i strijelci:

Milan - Roma 3:1 (Giroud 8', Messias 17', Leao 82' / Abraham 40')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore