U svom stilu
37

Mourinho izgubio od Milana pa provocirao izjavama: Duplo sam sretniji što sam vas odbio

K. H.
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho kaže da je danas duplo sretniji što je prije tri godine odbio ponudu Milana, a to je izjavio nakon poraza njegove Rome na San Siru rezultatom 3:1.

Mourinho je priznao da je prije tri godine imao ponudu Milana o kojoj je razmišljao tri dana, ali da je danas jako sretan što je na kraju odbio tu mogućnost i što je u aprilu ove godine pristao doći u Romu, odnosno vratiti se u Italiju nakon deset godina.

Iako je njegov tim izgubio rezultatom 3:1, Mourinho se potrudio da barem konferenciju za medije učini zanimljivom i izjavom je, čini se, pokušao isprovocirati domaći tim i njegove navijače.

"Posao mi je ponuđen prije tri godine. Iskreno, razmišljao sam tri dana i jako sam sretan što sam donio tu odluku. Profesionalac sam, ali još uvijek imam emocije i ono što sigurno mogu reći jeste da volim Romu i da ću dati sve za ovaj klub", rekao je Mourinho pa o vrijeđanju navijača Milana dodao:

"Gledajući ono što se danas dogodilo, a to su zvižduci i uvrede meni, duplo sam sretniji zbog svoje odluke od prije tri godine."

Mourinho je proveo dvije sezone kao trener Intera i za to vrijeme je osvojio pet trofeja, uključujući nenadmašnu Tripletu u sezoni 2009.-2010. kada je pokorio Italiju i Evropu.