Rezervni golman katalonskog tima
28

Pinto: Kraj Barceloninog ciklusa? Mnogi govore i o kraju svijeta

Klix.ba
Jose Manuel Pinto (Foto: fcbarcelona.com)
Jose Manuel Pinto (Foto: fcbarcelona.com)
Rezervni golman katalonskog tima Jose Manuel Pinto danas je govorio o odlasku Pepa Guardiole, ali i o navodnom kraju Barcelonine dominacije u svijetu nogometa. Kako je rekao, nije došao još kraj uspjesima katalonskog tima.

Pinto je potvrdio da je cijela svlačionica Barcelone tužna zbog odlaska Pepa Guardiole, ali ujedno i sretna zbog toga što će tim preuzeti čovjek koji poznaje filozofiju tima sa Nou Campa.

"Smireni smo i vjerujemo u Vilanovu. On ima karakter i to je dokazao. Ne bih da ga poredim sa Pepom jer je to nezahvalno. Svako od nas ima viziju kako nešto treba da bude napravljeno, pa tako i on. Ono što je najvažnije jeste činjenica da u potpunosti ima naše povjerenje", kazao je rezervni golman Barcelone.

Na pitanje jednog od novinara da li je ciklus Barcelone završen u svijetu nogometa, Pinto je u svom maniru odgovorio da od toga nema ništa.

"Kada se spomene civilizacija Maya odmah pomislimo na Sudnji dan. Svi o tome govore stoljećima. Vidjet ćemo sa vremenom šta će se desiti. Ali, ono što je Guardiola postigao je za primjer", dodao je Pinto.

Ukoliko Barcelona osvoji Kup kralja, Pinto je kazao kako će tu pobjedu i trofej posvetiti Guardioli, Abidalu, navijačima i preminulom djedu i baki.

Za prvog golmana Barcelone, Victora Valdesa, Pinto je kazao kako zaslužuje nagradu Zamora koja se na kraju sezone dodjeljuje najboljem golmanu Primere.