Konačan odlazak iz kluba
12

Guardiola: Kraj nije mogao biti ljepši od ovoga

Totalsport
Guardiola se oprostio sa igračima (Foto: AFP)
Guardiola se oprostio sa igračima (Foto: AFP)
U petak navečer je Josep Guardiola po posljednji put vodio nogometaše Barcelone, koji su, pak, u finalu španskog Kup kralja, pobijedili Athletic Bilbao s 3-0.

Po 26. put u svojoj historiji katalonska je ekipa osvojila ovaj pehar, a za Guardiolu je to bio četrnaesti trofej kojeg je osvojio s ovom generacijom igrača Barcelone u posljednje četiri sezone.

"Kraj vjerojatno nije mogao biti ljepši od ovoga", rekao je Guardiola nakon što je svakog igrača svoje, sada već bivše ekipe, zagrlio nakon ogleda.

"Osvojiti četrnaest naslova u četiri sezone je nevjerojatan doseg. To je izuzetno teško ostvariti, a ja sam ponosan na svaki od njih i u pravom smislu ga dijelim sa svojim nogometašima. Putovali smo kroz jako uspješno razdoblje i, mislim, napredovali iz sezone u sezonu. U taktičkom smislu čak mislim da smo ovu posljednju sezonu odradili najbolje od svih, makar će to nekima zvučati čudno."

Guardiola je teško birao riječi u večeri kada se definitivno opraštao od Barcelone, ali se ipak dotaknuo i Lionela Messija.

"Ne postoje više riječi da opišem njegovu genijalnost. Ali, definitivno moram priznati da sam s njim postao daleko veći takmičar."

Mnogi se navijači Barcelone boje da će odlaskom Guardiole doći i kraj serije velikog osvajanja i pobjeda, no predsjednik kluba Sandro Rossell je uvjeren u suprotno.

"Naš novi trener Tito Vilanova tačno zna gdje treba nastaviti posao. Nito to ne zna bolje od njega."