Real ima deset bodova prednosti
0

Guardiola: Ne vjerujem da ćemo osvojiti La Ligu

Sarajevo-x.com
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Trener Barcelone Pep Guardiola je sinoć, nakon pobjede nad Atletico Madridom, rekao kako ne vjeruje da će titula prvaka Španije ostati u Barceloni, ali i kako se neće predati.

"La ligu nećemo osvojiti jer ne možemo sustići vodstvo Reala. Ali, borit ćemo se do kraja", prokomentarisao je Guardiola vodstvo Madriđana od deset bodova na tabeli.

"Znamo da je veoma komplikovano, znamo da je to mnogo bodova prednosti, ali ćemo se nastaviti boriti na svim frontovima i u svakoj utakmici", odgovorio je trener Katalonaca.

O pobjedi nad Atleticom, Pep je kazao kako su crveno-bijeli odigrali odlično drugo poluvrijeme i da su ga iznenadili konstantnim napadima.

"Naišli smo na dobru igru u drugom poluvremenu, ali smo uspjeli nametnuti svoj stil i pobijediti", kazao je Guardiola.

Pohvalio je Argentinca Lionela Messija koji je još jednom spasio Blaugrane.

"U teškim trencima, on se uvijek pojavi i djeluje kao lider na terenu, tako je u posljednje četiri godine. Eto, baš kao i Pepe, Leo će odmoriti sljedeće kolo zbog žutih kartona", ironično je kazao.

Na pitanje zašto Gerard Pique nije igrao, Pep je odgovorio kako je imao lakšu povredu na zaigrjavanju i da je to jedini razlog zbog kojeg stoper nije ulazio na teren.