Liječi se od leukemije
0

Petrov: Oporavak zasad ide u dobrom smjeru

Totalsport
Stilian Petrov
Stilian Petrov
Bugarski nogometaš Aston Ville Stilian Petrov, koji se liječi od akutne leukemije, zahvalio se svima na podršci, te dodao kako liječenje ide u dobrom smjeru.

Oglasio se Petrov na dan kada su maseri Aston Ville, Alex Butler i Andy Smith, završili humanitarnu biciklističku utrku na 400 milja pod nazivom "bicikliramo za Petrova" u kojoj im se priključio i bivši engleski veznjak Geoff Thomas, a sve u svrhu kako bi prikupili sredstva za istraživanje i liječenje leukemije i limfoma. Trojac je na biciklima krenuo od Celtic Parka u Glasgowu gdje je Petrov igrao prije dolaska u Aston Villu, sve do Villa Parka, te su na taj način prikupili oko 250.000 funti.

"Dobro sam, iako mi je bilo dosta teško u proteklom razdoblju. Na sreću, sve ide u pravom smjeru. Obavio sam preglede u bolnici i kažu mi da dobro napredujem. Izuzetno sam zahvalam svima, posebno ljudima koji mi šalju poruke ohrabrenja", poručio je Bugarin.

"Alex i Andy su dali sve od sebe kako bi organizirali prikupljanje sredstava. Uvijek su me ohrabrivali i pokazivali mi koliko im je stalo. To je sjajno za vidjeti i osjetiti. Osobno sam iskusio nešto što većina ljudi nije, i stoga moram svima poručiti koliko je važno provoditi istraživanja kako bi pronašli što bolji lijek za oboljele", dodao je Petrov i na kraju se našalio.

"Upitao sam ih bi li bicklirali do Bugarske, ali im je to ipak bilo malo predaleko".