Još jedan spašen život
47

FOTO / Vladimir Jovičić se kao pobjednik vratio s liječenja u Istanbulu

Klix.ba
Vladimir Jovičić, 28-godišnjak s Pala, kojem je dijagnosticirana arterijsko-venska malformacija, kao pobjednik se vratio jutros s liječenja u Istanbulu.
Kako se teško oboljenje, od kojeg je Vlado bolovao, nije moglo liječiti u Bosni i Hercegovini, Paljanin je uz veliku pomoć sestre Željke i Otvorene Mreže, otišao u prestižnu kliniku Acibadem u Istanbulu gdje je bio izložen tretmanu "Gama-knife" zracima.

Imao je 50 posto šansi za uspjeh, a danas se na radost svojih najmilijih, prijatelja i poznanika vratio kao pobjednik u svojoj utakmici za život. Oni su Vladu na Sarajevskom aerodromu dočekali kao heroja, a nakon što je ugledao svog 20-mjesečnog sina, nije mogao sakriti suze u očima.

"Svjestan sam da ovo nije kraj i da mi predstoji tri godine borbe sa ovom bolešću, ali sada je mnogo lakše jer su i bolovi koje imam mnogo manji", izjavio je Vladimir po slijetanju na aerodrom.

Vlado se zahvalio Almiru Čehajiću Batku i Otvorenoj Mreži na svemu što su učinili kako bi spasili njegov život i svim ostalim dobrim ljudima koji su mu pomogli.