Pokušaj dovođenja Džeke
0

Pet zvijezda Man. Cityja u januaru na transfer-listi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ako je vjerovati londonskom tabloidu The Sunu, u redovima bogatog Manchester Cityja spremaju se u januaru petorici svojih slavnih nogometaša poručiti da potraže nove klubove.

"Odabrani" su Emmanuel Adebayor, Wayne Bridge, Shaun Wright-Phillips, Roque Santa Cruz i Jo. Među igračima koji bi se trebali naći na transfer-listi navodno će biti i golman Shay Given, ali on za razliku od ostalih neće biti ponuđen ispod cijene za koju je kupljen (oko sedam miliona funti, op.a.).

Spomenutih šest igrača doveo je Mark Hughes, prethodnik aktuelnog Cityjevog menadžera Roberta Mancinija, a kupio ih je po cijeni od 87,5 miliona funti.

Kako ih je ove sezone Mancini rijetko koristio, a neki su od njih čak spomenuti u kontekstu narušavanja atmosfere u svlačionici, odlučeno je da ih se u klubu pokušaju "riješiti".

Plan rekonstrukcije u januarskom prijelaznom roku uključuje pokušaj dovođenja dvojice napadača, od kojih je jedan bosanskohercegovački napadač Edin Džeko, čija je cijena oko 35 miliona funti.

U svakom slučaju, klub s Eastlandsa svakako će u rokadi igrača izgubiti puno novca. Samo Adebayora je City Arsenalu na ljeto prošle godine platio 25 miliona funti, a sada će ga ponuditi na tržište za 12 miliona. Na Brazilcu Robinhu već su izgubili deset miliona jer su ga prodali Milanu uoči sezone za 22 miliona funti, a kupili ga dvije godine ranije za 10,5 miliona više od Reala.

U nešto više od dvije godine City je u pojačanja uložio nevjerojatnih 320 miliona funti, ali vlasniku kluba šeiku Mansouru novac je očito najmanji problem...