Otvaraju vrata "zmaju"
0

Manchester City je odlučan - u januaru želi Džeku

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Od prije nekoliko dana je poznato da će Manchester City prije januarskog prijelaznog roka staviti nekoliko svojih uglednih nogometnih imena na transfer-listu.

Spominju se Emmanuel Adebayor, Wayne Bridge, Shay Given, Joleon Lescott, Roque Santa Cruz i Shaun Wright-Phillips. Mogućim prodajama tih nogometaša došlo bi se do novaca za nove kupovine, s tim da novac barem moćnom Cityju nije nikakav problem.

Ovog vikenda se, pak, nanovo počelo pisati da bi spomenute prodaje mogle nešto šire otvoriti vrata dolasku bh. reprezentativca Edina Džeke, koji i dalje igra i zabija u Wolfsburgu uprkos brojnim ponudama koje je primao u zadnje dvije godine.

Predstavnici kluba Garry Cook, Brian Marwood i Graham ­Wallace tako bi trebali krenuti put Abu Dhabija gdje će održati sastanak s vlasnikom Cityja Khaldoonom Al-Mubarakaom. Na dnevnom redu bi trebala biti samo jedna tačka, odnosno, cifra koja će biti omogućena klubu za januarski prijelazni rok.

Engleski mediji su jednoglasni u tome da će se novac pokušati potrošiti samo na dva nogometaša, a to su Džeko i brazilski bek iz Barcelone Dani Alves.