Fabio Capello
0

"Pet je ravnopravnih favorita SP-a"

Totalsport
Fabio Capello (Foto: AFP)
Fabio Capello (Foto: AFP)
"Engleska je među favoritima za zlato na SP-u u Južnoj Africi. Uz u nju u krugu najboljih su Španija, Brazil, Argentina i Nizozemska", izjavio je talijanski trener na klupi engleske nogometne reprezentacije, Fabio Capello.

Nizozemce je prvi put 63-godišnji Talijan uvrstio u razred najpotentnijih svjetskih nacionalnih timovima u svom intervjuu za špansku TV stanicu Gol Television.

Odgovarao je također na pitanja o engleskoj reprezentaciji, konkretno ona o povredi Davida Beckhama te spornoj saradnji Franka Lamparda i Stevena Gerrarda.

"Šteta je što Beckhama neće biti s nama u Južnoj Africi. On je engleski simbol", rekao je Capello dodavši: "Ne bojim se da Gerrard i Lampard ne bi mogli funkcionisati zajedno na terenu. Dobri igrači uvijek znaju kako igrati. Njih dvojica nama će biti nogometaši koji stvaraju razliku. Terry? S njim neće biti problema. Odmah je shvatio posljedice svojih postupaka i mirno prihvatio oduzimanje trake."

Na pitanje o najboljim nogometašima današnjice, Talijan se odredio: "Cristiano Ronaldo, Messi i Rooney stvaraju razliku. Kun Agüero ili Pato nisu zasad u tom razredu ali njima pripada budućnost."