Nogomet
0

Perez pisao Crvenoj zvezdi: Nadam se da će pismo biti od koristi

Klix.ba
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Crvena zvezda je, u namjeri da unaprijedi sistem funkcioniranja kluba, pomoć tražila od Florentina Pereza koji je Beograđanima uzvratio pismom u kojem izražava nadu da će pismo biti od koristi.

Sadržaj pisma objavljen je na zvaničnoj stranici Crvene zvezde, a mi ga prenosimo u cijelosti.

"Dragi gospodine predsjedniče, dostavljam Vam kopiju godišnjeg izvještaja Real Madrida, za koji vjerujem da će Vam pomoći da nas bolje upoznate.

Real Madrid je sportska asocijacija i kao takva je u vlasništvu 92.000 svojih članova. Bord direktora se bira kroz direktno glasanje svih članova svake četiri godine i njegov rad nadgleda i Skupština kluba od 2000 članova koju čine i biraju članovi kluba.

Kao što vjerovatno znate, Real Madrid je još jednom imao tu čast da bude proglašen sa svjetskog lidera među sportskim klubovima u smislu obrtnih sredstava, i to se dešava već 11. godinu u nizu.

Ponosni smo što sa vama dijelimo članstvo u Evropskoj asocijaciji klubova gdje branimo principe fair-playja, dobrog upravljanja i transparentnog rada. Naš godišnji izvještaj je primjer primjene ovih principa u rukovodstvu kluba.

Nadam se da će vam ove informacije biti od koristi i koristim ovu priliku da vam pošaljem tople pozdrave'', navodi se u pismu prvog čovjeka kraljevskog kluba Florentina Pereza.

Foto: Crvena zvezda
Foto: Crvena zvezda